Karácsony – Gyerekek szolgálatával

Karácsony – Gyerekek szolgálatával

Share this content.

Szöveg és fotó: Stermeczki András
Dunaújváros – „A karácsony a gyermekek szolgálatával igazán tündökletes. Ennek lehettünk tanúi az idén is Dunaújvárosban és Kisapostagon” – írta szerkesztőségünknek küldött beszámolójában Stermeczki András lelkész.

A téli napforduló során, az istentisztelet előtt, kenyeret dagasztottak az asszonyok, és a férfiak befűtöttek a kertben felállított kemencébe.

Aztán a baptista és az evangélikus tagokból ősszel összeállt Neopolis együttes, valamint a gyermekek próbáltak, majd szenteste Dunaújvárosban pásztorjáték és az együttes első fellépése következett. Mindjárt egy karácsonyi oratórium-félével, Pintér Győző saját szerzeményével kezdtek.

Éjfélkor aztán a Viadana-kórus énekelt a zenés áhítaton. Kisapostagon is volt betlehemes, vers és ének, majd december 25-én a baptista templomban szintén zenélt a Neopolis együttes.

Köszönet a szép szolgálatokért és a sok munkáért! 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!