Karácsonyi püspöki körlevél – 2019

Karácsonyi püspöki körlevél – 2019

Share this content.

Forrás: MEE
Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház püspökei az egyház gyülekezeteinek, intézményeinek és gyülekezeti tagjainak 2019. karácsonyán írott levelét az alábbiakban olvashatják.

Kedves Testvérek!

Egyházunk 2020-ra meghirdette az úrvacsora évét. Gazdagok vagyunk, hiszen Urunk felkínálta számunkra az élet kenyerét és italát, az örök élet táplálékát. Végtelen jóságával ajándékozott meg az úrvacsorában: benne bűnbánat, bűnbocsánat, közösség, és sok-sok áldás rejtezik.

Sok mindent lehet még tanulnunk, tisztáznunk, újragondolnunk, úrvacsora használatunkkal kapcsolatban. A történelem követendő és elvetni való példát egyaránt mutat számunkra az úrvacsorai élettel kapcsolatban. Szeretnénk, ha mai módon újra fogalmazhatnánk az örök evangélium titkát, azt, hogy az Ige testté lett és önmagát adta értünk! Ha kell erősítsük meg az eddigi tradíciónkat, ha szükséges gondoljuk újra a teendőinket.

Kérjük, 2020. Újév napján minden evangélikus istentiszteleten hirdessék meg, s kezdjék el az úrvacsora évét. Találják meg azt a formát, amitől a gyülekezetben téma lesz az úrvacsora, az a kincs, amit Urunk azért hagyott ránk, hogy cselekedjük!

Jézus Urunk szavával kívánunk egyházunknak sok áldást és a megújulás ajándékát az úrvacsora évében: 2020-ban: „Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon.” (Jn 6,54)

Erős vár a mi Istenünk! 2019. Karácsony ünnepén:

Dr. Fabiny Tamás elnök-püspök, Kondor Péter püspök, Szemerei János püspök

 

 

 

Címkék: karácsony - püspök - körlevél -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!