Karácsonyvárás a múminokkal – Gyertyagyújtás Nagykanizsán

Karácsonyvárás a múminokkal – Gyertyagyújtás Nagykanizsán

Share this content.

Forrás: kanizsaujsag.hu
Nagykanizsa – Betlehemest avattak és Tove Jansson könyveinek hőseivel is megismerkedtek az érdeklődők az evangélikus gyülekezet karácsonyváró programján.

Karácsonyváró összejövetelre hívta a családokat az evangélikus gyülekezet szombaton. A rendezvényen a Nagykanizsai Magyar-Finn Egyesület is részt vett, amely rendhagyó módon itt tartotta hagyományos évzáró találkozóját. A szervezet vendége Freisingerné Bodnár Judit volt – a Kalevala Baráti Kör tagja Tove Jansson kedves regényhősei, a múminok világába kalauzolta el az érdeklődőket.

A gyülekezet adventi programján a közösség felavatta azt a kültéri betlehemest is, amelyhez a bábukat a Magyarországi Evangélikus Egyház pályázatán nyerte 2017-ben a Nagykanizsa és Környéke Társult Evangélikus Egyházközség. Makoviczky Gyula evangélikus lelkész elmondta, az ünnepi installáció tavaly Szepetneken állt, a gyülekezet egy ottani tagja készítette hozzá a házikót. A betlehemes idén a Csengery úti templom előtt lesz látható az ünnepi időszakban.

Gyertyagyújtás a főtéren

Elkezdődött az advent, a Krisztus születésére való felkészülés időszaka. 2018. december 2-án este az Erzsébet téri forgatagban sok kanizsai várta együtt, hogy a város adventi koszorúján fényre gyúljon az első gyertya. Az evangélikus gyülekezet kórusának előadása után Makoviczky Gyula lelkész elmélkedett Ézsaiás próféta szavairól, mint mondta: ezekben a hetekben az Úr készíti elő útjait.

Köszöntőjében Tóth Nándor alpolgármester azt hangsúlyozta: bár történnek kísérletek az ünnepkör jelentőségének csorbítására, az advent és a karácsony még mindig képes megérinteni az emberek szívét Európa-szerte, különösen Magyarországon, amely élen jár a hagyományok ápolásában és a keresztény hit megbecsülésében. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!