Karácsonyváró lampionos felvonulás

Karácsonyváró lampionos felvonulás

Share this content.

Forrás: felvidek.ma
Ipolyság – A nem éppen kedvező időjárási viszonyok mellett közel százan vettek részt az advent negyedik vasárnapján megtartott lampionos felvonuláson. Az esemény részeként láthatták az ipolyságiak először a Városligetben felállított betlehemet.

A felvonulás résztvevői a városháza épületénél gyülekeztek. A gyerekek lapionokat kaptak, melyekkel a város távolabbi szegletében lévő Városligetbe vonultak. A sötétedésbe hajló délutánban a reménysugárként hatott a fénylő lampionok sokasága.

A városi parkban Hana Peničková helyi evangélikus lelkész jelképesen leleplezte, ezáltal adta át a betlehemet a nagyközönségnek. A betlehem köré gyülekezett közönség karácsonyi dalokat énekelt, majd tűzshow kápráztatta el a jelenlévőket.

A rövid program után ízletes kalács és forró puncs mellett beszélgettek a téli sötétségben is barátságos parkban.

A cikk itt folytatódik.

Címkék: betlehem - karácsony - advent - Ipolyság -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!