Száz Kárpát-medencei középiskolás kirándul a hétvégén Kárpátalján – köztük a győri Péterfy diákjai

Száz Kárpát-medencei középiskolás kirándul a hétvégén Kárpátalján – köztük a győri Péterfy diákjai

Share this content.

Forrás: Rákóczi Szövetség
Budapest – 2018. május 11. és 13. között negyedik alkalommal valósul meg a középiskolásokat megszólító „Kárpátaljai kirándulás” a Rákóczi Szövetség szervezésében. Az utazásba száz Kárpát-medencei középiskolás kapcsolódik be hat magyarországi, hét kárpátaljai, egy felvidéki és két erdélyi középiskolából. A részt vevő iskolák abból a kétszázhetven középiskolából kerültek ki, ahol működik a Rákóczi Szövetség ifjúsági szervezete.

A program célja, hogy a diákok egy jó hangulatú és tartalmas hétvége keretében megismerjék egymást és Kárpátalja magyar vonatkozású kulturális és történelmi helyszíneit, emlékeit.

A kirándulás programja érinti többek között a Vereckei-hágót, az Árpád-vonal emlékeit, a Szolyvai Emlékparkot, Munkácsot és Csetfalvát.

A részt vevő iskolák:

Magyarországról

Balassagyarmati Mikszáth Kálmán Szakközépiskola; egri Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnázium; debreceni Vegyipari Szakgimnázium; budapesti Szent Margit Gimnázium; győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium; győri Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium

Kárpátaljáról:

Aklihegyi Középiskola; mezővári II. Rákóczi Ferenc Középiskola; csapi 2. sz. Széchenyi István Középiskola; beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium; Nagydobronyi Középiskola; Nagydobronyi Református Líceum; beregszászi 3. számú Zrínyi Ilona Középiskola

Felvidékről:

Tornaljai Gimnázium

Erdélyből:

Besztercei Andrei Muresanu Főgimnázium; székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum

A kiránduláson térítésmentesen vehetnek részt a diákok és kísérőtanáraik. A Rákóczi Szövetség diákutaztatási programjaiba idén már mintegy hétezer Kárpát-medencei középiskolás kapcsolódott be.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!