Kárpátalján jártak az xboxozós nénik

Kárpátalján jártak az xboxozós nénik

Share this content.

Szöveg: Fénysugár Nyugdíjas Egyesület
Orosháza – Kárpátalja – Az Orosházi Fénysugár Nyugdíjas Egyesület harmadik alkalommal szervezett utat Kárpátaljára. Az első évben Lacki János volt a lelkivezetője az útnak, tavaly Szigethy Szilárd, idén pedig Lázár Zsolt evangélikus esperes tartotta az áhítatokat és az esti evangelizációt. A csoport 46 vállalkozókedvű nyugdíjasból állt, akiknek az átlagéletkora 70 év körül van. Most ugyan nem vittek magukkal Xboxot, de így is sok lelkesedésre volt szükség az úton, hiszen öt várat is megmászott a bátor csapat.

Huszt, Szerednye, Nagyszőlős, Nevicke és Ungvár várain és romjain keresztül ismerkedtek meg Kárpátalja és az ottani magyarság nehéz sorsával és a helyszínek jelentőségével. Remek élményt jelentett a Feszty-körkép alapjául szolgáló domboldal, ahol panorámaképet is készítettek az egyesület tagjai. Templomokat is megtekintettek az orosházi evangélikus egyházközség nyugdíjasai, a szerzett élmények pedig segítették az elmélyülést az esti evangelizációkon is, melyeken az imádság fontossága állt a központban. Sokan úgy érzik, hogy a nyugdíjas évek alatt mindent be lehet majd pótolni, amit az életükben elmulasztottak, de a tapasztalat azt mutatja, hogy az időzavar nem szűnik meg az aktív életszakasz lezárását követően. Jézus napjai is zsúfoltak voltak, de az imádságra mindig volt ideje. Ez lehet a mi életünkben is a példa – hangsúlyozta Lázár Zsolt esperes.

Az út főszervezője ismét Keller Erika és Lázár Pálné voltak, a programokról ezúttal is Horkay Sámuel beregszászi honismereti vezető gondoskodott. Az út megvalósulásához hozzájárult a Rákóczi Szövetség.

A hosszú és fárasztó utazás végén már a következő utat tervezte az összetartó egyesület. Isten áldja meg a terveiket és a nyugdíjasegyesület minden tagját!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!