Harsány szó kiált az éjbe – Karzatlépcső sorozat 2/2.

Harsány szó kiált az éjbe – Karzatlépcső sorozat 2/2.

Share this content.

Szöveg: Bence Gábor
Örök élet vasárnap Graduál-éneke a Harsány szó kiált az éjbe kezdetű korál (EvÉk 493). A Karzatlépcső sorozat új epizódjában ezt az éneket mutatják be a Kántorképző munkatársai - sok énekléssel és zenei példával.

Megismerkedhetünk a mesterdalnokokkal, Hans Sachs híres „ezüst-dallamával„ és egy középkori Mária-himnusszal is. Hallhatunk P. D. Q Bach Kutya-kantátájáról és magunk is szolmizálhatunk kutyafejes kézjelekről. Felidézzük J. S. Bach Wachet auf, ruft uns die Stimme (BWV 140) kantátájának legismertebb tételeit és találkozunk József Attila korálfordításával is. Végül Szluka Lydia énekművésszel közösen énekelhetjük el a korál utolsó versszakát.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!