Engedjék be soron kívül a vallási vigasztalást végzőket az egészségügyi intézményekbe – kéri Kásler

Engedjék be soron kívül a vallási vigasztalást végzőket az egészségügyi intézményekbe – kéri Kásler

Share this content.

Forrás: hvg.hu
Budapest – Az emberierőforrás-miniszter a végstádiumú betegek, időskorúak vallási célzatú vigasztalásnak fontosságára hívta fel a figyelmet.

Levelet küldött hétfőn az egészségügyi intézmények vezetőinek az emberi erőforrások minisztere, amelyben arra hívta fel a figyelmüket: „kiemelten fontos, hogy a COVID-19 világjárvány második hulláma során hitéleti szempontból is tekintettel legyünk betegeinkre”.

Kásler Miklós arra kérte a címzetteket, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet az intézményükben kezelt „végstádiumú betegek és/vagy időskorúak vallási célzatú vigasztalásnak fontosságára, illetve a beteg által jelzetten, vagy a hozzátartozóktól kérés alapján a betegek szentségének biztosíthatóságára”.

A miniszter azt is kérte, hogy „a papi tevékenységet, illetve vallási vigasztalást végzők számára a megfelelő, vírushelyzetre vonatkozó óvintézkedések alkalmazása mellett soron kívüli belépést is engedélyezni szíveskedjen”.

Kásler jelezte, hogy a betegek szentségének adását a hozzájuk kéréseknek és jelzéseknek a sokéves gyakorlat szerint a Budapesti Katolikus Kórházlelkészség koordinálja, ökumenikus szemléletben. „Szükség és esetén más vigasztalásnak céljából is kérje, javasolja a Kórházlelkészség segítségét” – írta az intézményvezetőknek a tárcavezető, hozzátéve, hogy Budapesten kívül a területileg illetékes, megbízott kórházi lelkész, pap kereshető meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!