Katolikus érsek tartott előadást a pápai Gyurátz Körben

Katolikus érsek tartott előadást a pápai Gyurátz Körben

Share this content.

Forrás: veol.hu, szöveg és fotó: Laskovics Márió
Pápa – Márfi Gyula veszprémi érsek mutatkozott be, idézte fel életpályáját, osztotta meg személyes történeteit, hitbeli jótanácsait a Gyurátz Kör legutóbbi alkalmán.

A Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör elmúlt hétfői összejövetelének vendégeként Márfi Gyula veszprémi érsek beszélt életéről, hivatásáról, feladatairól az evangélikus látogatóközpontban. Az érsek atya karizmája könnyedén betöltötte a termet, és személyes hangvételű előadása magával ragadta a közönségét.

Márfi Gyula a zalai Pördeföldén született 1943-ban, változatos pályát futott be. Habár gyerekként csak a hetedik napon hallhatott Istenről, mégis a világi dolgokkal ellentétben az érdekelte, hogy a hívő vagy az ateista embernek van-e igaza, és már hetedikesként istenérveket próbált megfogalmazni. 1967-ben Szombathelyen szentelték pappá. Pákán (1967–68), Nyőgérben (1969–73) és Kőszegen (1973–76) volt káplán.

A teljes cikk itt olvasható el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!