Nincsenek az egyházak különválását indokló nézeteltérések egy nyilatkozat szerint

Nincsenek az egyházak különválását indokló nézeteltérések egy nyilatkozat szerint

Share this content.

Forrás: Religion News Service, kotoszo.blog.hu
Az USA evangélikusai és a katolikusai közelednek egymáshoz: közel 500 évvel azután, hogy Luther Márton közzétette 95 pontját, az Egyesült Államok legnagyobb lutheránus egyháza elfogadott egy nyilatkozatot, mely kijelenti, hogy nincsenek többé egyházaink különválását indokló nézeteltérések a Római Katolikus Egyházzal.

A „Declaration on the Way” címet viselő nyilatkozatot 931-9 arányban fogadta e a 3,7 millió tagot számláló Amerikai Evangélikus-Lutheránus Egyház (Evangelical Lutheran Church in America - ELCA) zsinata a múlt héten New Orleansban.

Az ELCA elnöklő püspöke, Elizabeth A. Eaton történelminek nevezte a nyilatkozatot:

„Ugyan még nem érkeztünk meg, de kifejeztük, hogy úton vagyunk az egység felé. Ez a nyilatkozat abban segít, hogy a mindennapokban is teljesebben éljük meg a Krisztus teste jelentette egységet katolikus testvéreinkkel, és ugyanakkor kifejezi azt a vágyat is, hogy ezt az egységet minden kereszténnyel megélhessük.”

A nyilatkozat annak az ünnepi évnek a nyitánya, melyet a katolikus és az evangélikus egyház közösen szervez a reformáció ötszázadik évfordulójának megünneplésére.

A teljes cikk a Kötőszó blogon olvasható.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!