Kelenföld 85: A reformáció és kultúra jegyében sokszínű programokkal ünnepeltek

Kelenföld 85: A reformáció és kultúra jegyében sokszínű programokkal ünnepeltek

Share this content.

Budapest – A Budapest-Kelenföldi Evangélikus Egyházközség 2013. október 11–13. között ünnepelte temploma felavatásának évfordulóját. A három napos hálaadáson részt vett a gyülekezet finn és erdélyi testvérgyülekezete is. Szöveg és fotó: Galambos Ádám

Gyülekezeti hétvége keretében adott hálát a kelenföldi evangélikus közösség, hogy nyolcvanöt évvel ezelőtt elődeik áldozatos munkával felavatták templomukat.

A sokszínű alkalmak lehetőséget nyújtottak a visszatekintésre, a jelen megfogalmazására és jövőre tekintésre. Reuss András, az Evangélikus Hittudományi Egyetem professzora Reformáció és kultúra címmel tartott előadást. Gáncs Tamás igazgató lelkész vezetésével gyermek-délelőttre került sor. A finn Herttoniemi evangélikus közösség és a helyi gyülekezet ének- és zenekar egyházzenei hangversenyt adott Bence Gábor vezényletével. A kelenföldi evangélikus színjátszókör A. P. Csehov Három nővér című drámáját adta elő. A gyülekezeti tanácsteremben Olescher Tamás festőművész kiállítását Zászkalicky Zsuzsanna, az Evangélikus Országos Múzeum művészettörténésze nyitotta meg.

Minden nap istentisztelet keretében is hálát adtak az Úrnak azért, hogy a nyolcvanöt évvel ezelőtt felavatott templom ma is élő köve egyházunknak. Az istentiszteleti szolgálatokat Markku Rautiainen finn lelkész és Zelenák József erdélyi püspökhelyettes végezték.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!