90 éve élő közösség

90 éve élő közösség

Share this content.

Szöveg: Pap Kinga Marjatta
Budapest – A kelenföldi evangélikus templom 90. születésnapja alkalmából ünnepi hétvégére készül a gyülekezet. A lelki és közösségi programok egyházunk tágabb nyilvánossága számára is nyitottak, erről adunk hírt az alábbiakban.

„Uram, te voltál hajlékunk nemzedékről nemzedékre” – a 90. zsoltárból vett mottó jegyében már a hétvége nyitóalkalma is ötvözi a hálás visszatekintést a közösség mai résztvevőinek bemutatásával: 2018. október 19-én, pénteken 18 órától Gáncs Tamás igazgató lelkész nyitóáhítatát követően a templom és a közösség történetét feldolgozó kamarakiállítás megnyitására, valamint a jubileum alkalmából készült gyülekezeti könyv bemutatójára várjuk az érdeklődőket.

2018. október 20-án, szombaton délelőtt 10 órától A mi templomunk címmel gyülekezeti játékkal készülünk a nullától kilencvenéves korosztály számára. A szombat este 19 órakor kezdődő ünnepi hangverseny hagyományaink szerint az ünnepi hétvége kiemelkedő alkalma. A hangverseny programja:

Joseph Haydn: Óraszimfónia (Nr. 101), 2. tétel

Joseph Haydn: C-dúr gordonkaverseny (Hob VIIb:1)

Felix Mendelssohn-Bartholdy: Hör mein Bitten (Himnusz szoprán hangra, vegyeskarra és orgonára)

Sulyok Imre: Mily kedvesek a te hajlékaid, seregeknek Ura! (Gyülekezetünk egykori kántora, a Kodály-tanítvány, zeneszerző kórusműve a 84. zsoltár szövegére)

Felix Mendelssohn-Bartholdy: Reformációszimfónia, 4. tétel: „Erős vár a mi Istenünk”

Közreműködik Szontagh Márton – cselló, Szklenár Roberta – szoprán, Németh Zsuzsa – orgona, valamint a fóti kántorképző tagjaival kiegészített gyülekezeti énekkar és a kibővített gyülekezeti zenekar. Vezényel: Bence Gábor és Németh Sándor, igét hirdet Zelenák József esperes, a sepsiszentgyörgyi testvérgyülekezet lelkésze.

A hétvége másik csúcspontja a közös úrvacsorás hálaadó istentisztelet lesz 2018. október 21-én 10.30-kor, melyen Kondor Péter, a Déli Egyházkerület püspöke hirdeti Isten - gyülekezetünk közösségét kilencven éve és ma is hordozó - igéjét.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk ezekre az alkalmakra a XI. kerület Bocskai út 10. szám alatti templomunkba és gyülekezeti helyiségeinkbe!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!