Kenyérszentelést tartottak Dunaújvárosban és Kisapostagon

Kenyérszentelést tartottak Dunaújvárosban és Kisapostagon

Share this content.

Szöveg: Stermeczki András
Dunaújváros – Kisapostag – 2020. augusztus 20-án Dunaújvárosban a Városháza téren volt délelőtt kenyérszentelés. Kisapostagon pedig az evangélikus templomban délután 15 órától ünnepség keretében a Nemeshodosról érkezett Megmaradásunkért Kultúrcsoport műsorát hallhatták az érdeklődők.

Felvidéki testvéreink szívből szóló énekei előtt Bánkúti Katalin szervező köszöntötte az egybegyűlteket, majd Márkli János alpolgármester ünnepi köszöntője következett. Ezt követően áhítat keretében szeltük és áldottuk meg az új kenyeret Molnár Lehel pék jóvoltából. A felvidékről érkezett vendégek műsora igazán méltó módon állított emléket 2020. augusztus 20-án, majd Dunaújvárosban 17 órakor szintén az evangélikus templomban hallhattunk előadást Szent István és Koppány címmel Várai Róber Baracs polgármesterétől.

Isten éltessen Magyarország! 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!