Képernyőn innen és túl ültek össze a Szélrózsa-szervezők

Képernyőn innen és túl ültek össze a Szélrózsa-szervezők

Share this content.

Szöveg és fotó: Molnár Lilla & Nagy Szabolcs
Budapest – Az országban kialakult vészhelyzet nyomán különleges módon tartotta meg a már hagyománnyá vált tavaszi munkatársi hétvégéjét a Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozó szervezőcsapata 2020. március 14-én, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodáján.

A Nevelési és Oktatási Osztály és az Evangélikus Pedagógiai-Szakmai Szolgáltató és Továbbképző Intézet (EPSZTI) digitálisan felfejlesztett könyvtárában találkozott képernyőn innen és túl a Szélrózsa szervező csapata. A koronavírus körül kialakult helyzet következtében le kellett mondani a személyes találkozásra épülő munkatársi hétvégét, ez azonban nem hátráltatta a csapatot: számítógépet ragadtunk és egy közös videó-konferencia keretében tárgyaltuk az előttünk álló feladatokat, kihívásokat.

A nap Kondor Péter püspök igei szolgálatával indult el, aki áhítatában arról beszélt, mit jelent Krisztus követésében élni és munkálkodni. Püspök úr ismertette a Szélrózsa szervezésében előállt új helyzetet és személyi változásokat, valamint mindenkinek köszönetet mondott az eddigi áldozatos előkészítő munkáért. A Szélrózsa-atya és a Szélrózsa-koordinátor szerepköreit a gyulai találkozóra nézve a Szélrózsa szervezőcsapata (stáb) kollektíven veszi át a MEE Gyülekezeti és Missziói Osztályával szoros együttműködésben. A stáb, az eddigi gyakorlatnak megfelelően, a munkaágvezetők munkáját koordinálja, akik idén nyáron is színes és izgalmas programokkal töltik meg a találkozó idejét.

Konferencia-beszélgetésünk alkalmával kitértünk a találkozó helyszíni operatív kérdéseire, valamint a munkaágak bemutathatták terveiket, ötleteiket. Köszönjük itt is a figyelmes online részvételt, és ezúton is bátorítunk mindenkit arra, hogy a kialakult válsághelyzetben használja a videochat lehetőségeit. Számunkra örömteli és megerősítő volt együtt lenni a képernyők előtt is.

 

Az alkalmat Szent Rita imádságával zártuk:

Erőt kértem az Úrtól, –
s ő nehézségeket adott,
melyeken megedződtem.

Bölcsességért imádkoztam, –
és problémákat adott,
melyeket megtanultam megoldani.

Előmenetelt óhajtottam, –
gondolkodó agyat és testi erőt kaptam,
hogy dolgozzam.

Bátorságot kértem, –
és Isten veszélyeket adott,
melyeket legyőztem.

Szeretetre vágytam, –
és kaptam az Úrtól bajba jutott embereket,
hogy segítsek rajtuk.

Kegyes jóindulata helyett
alkalmakat kaptam a jóra.

Semmit nem kaptam, amit kértem,
és mindent megkaptam, amire szükségem volt.

Meghallgatta imádságomat!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!