Képzőművészet: Öt első helyezést hoztak el a megyei versenyről a lícisták – Cziráki-emlékdíj a rajztanárnak

Képzőművészet: Öt első helyezést hoztak el a megyei versenyről a lícisták – Cziráki-emlékdíj a rajztanárnak

Share this content.

Forrás: bdeg.hu
Sopron – Tíz helyezést értek el, köztük öt első díjat a Líceum diákjai a Cziráki Lajos Komplex Képzőművészeti Egyéni Tanulmányi Verseny megyei fordulóján. Felkészítő tanáruk, Schmidel Bernadett színvonalas munkájáért megkapta a Cziráki-emlékdíjat.

Évfolyamonként értékelték az 5-8. osztályosok alkotásait a nagy múltú, színvonalas versenyen, ahol a 9-12. évfolyamosok már három kategóriában mérhették össze tehetségüket: grafikát, plakátot vagy festményt nyújthattak be a zsűrinek. A téma – a cirkusz világa – izgalmas volt; egyben lehetőséget nyújtott, hogy a résztvevők tényleg szabadon engedjék fantáziájukat. 

A felkészítő tanárok közül minden évben két pedagógust díjaznak a versenyszervezők, idén az egyiket a Líceum tanára vehette át. Schmidel Bernadett tizenöt éve segíti a képzőművészet iránt fogékony, tehetséges diákjait, nevezi őket a Cziráki-versenyre, kitartó - az ő magas színvonalú munkáját ismerték el a díjjal. 

A diákok közül Földesi Luca (5.B)  ért el első helyezést, Dolmány Dóra (5.A) második lett, Krebsz Elena (6.B) dicséretet kapott, Szabó Brigitta (8.B) pedig harmadik helyezésének örülhetett. A felsőbb osztályosok megmérettetésében grafika kategóriában Both Orsolya (11.A) munkája első helyezést érdemelt, Joó Júlia (12.B) pedig harmadik lett. A festészet kategóriában Mauer Kata (9.D) és Németh Ákos (9.0.A) a legjobbnak járó első díjat, Gúzs Döníz (9. C) pedig a második helyezést hozta el. Plakát kategóriában Korényi Eszter (11.B) munkája ért első díjat. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!