Kérdezz a lelkésztől – a Múzeumok Éjszakáján!

Kérdezz a lelkésztől – a Múzeumok Éjszakáján!

Share this content.

Forrás: szoljon.hu
Szolnok – Három templom, három gyülekezet, egy este: a keresztény gyülekezetek is részt vettek a Múzeumok Éjszakáján.

Győri Péter Benjámin evangélikus lelkész-esperes elmondta, a három Tisza-parti templommal rendelkező gyülekezet: a katolikus, a református és az evangélikus fogott össze a célból, hogy bemutassák templomukat, közösségüket, nem hagyományos módon!

„Azt szeretnénk, ha az emberek rájönnének, a templomok nem hideg, megközelíthetetlen múzeumok, sokkal inkább otthonos épületek, melyekben nyüzsgő élet folyik. A benne működő közösség pedig nyitott, befogadó gyülekezet” – magyarázta a lelkész.

Hozzátette, a 19 órakor kezdődő programok egyik eleme volt az a felfedező játék, melyben a három templomot kell végigjárni, pecsételő pontokat érintve. Aki teljesíti a „küldetést”, ajándékot is kap! A másik izgalmas esemény az evangélikus templom előtt zajlott, ahol Győri Pétert lehetett faggatni bármiről.

Az esperes állta a sarat: meghallgatta a legkülönbözőbb véleményeket is. A gyülekezet tagjai 23 óráig várták a hívő és a nem hívő érdeklődőket is.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!