Keresem az utam – Böjti sorozat

Keresem az utam – Böjti sorozat

Share this content.

Böjt 2014 – Hogyan lehet átélni azt az időszakot, amely nem a fény felé, hanem nagypéntekre mutat? Mit jelent az úton lét, a megfáradás, a kísértés vagy az imádság? Szakítunk-e naponta legalább pár percet arra, hogy ne csak napi igényeinkre figyeljünk, hanem észrevegyük a csendben, a természetben, szeretteinkben és a körülöttünk lévő világban a böjtölés lehetőségének megélését? Az evangelikus.hu böjti sorozata alkalmat kíván nyújtani az olvasónak arra, hogy az elkövetkezendő időszakban egyre beljebb menjen, saját egzisztenciális kérdéseivel foglalkozzon. Szöveg: Zsíros András, fotó: Vancsó Zoltán, sorozatszerkesztő: Galambos Ádám

Most merre? – kérdezi tanácstalanul az utazó. S tekintetével az elágazástól vezető utakat fürkészi. Vajon hová visznek? Vajon milyen rajtuk járni? Vajon kivel lehet találkozni útközben? És a végén? Nehéz kérdések ezek. Nehéz, mert az út elején nem látszik, milyen lesz a vége. Csak akkor ismerhetjük, ha már jártunk rajta. De az élet nem ilyen.

Rutinos utazók erre azt mondják, erre való a térkép. Vagy egy vezető, akinek van helyismerete. Igen. A térkép vagy a vezető bizony komoly segítség. Életbevágóan komoly. Nélkülük hiába is keresnénk az utat, mert annyi tábla van körülöttünk, annyi nyíl, annyi felirat, hogy képtelenség közöttük eligazodni. Ezek azonban csak küldenek. Csak térítenek jobbra-balra. Csak irányítanak, útbaigazítanak, el- vagy megfordítanak. A térkép és a vezető viszont hív. Hív és vezet. Veled tart, veled marad, míg megérkezel.

Hozzá.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!