Keressük az önkéntesség fiatal nagyköveteit!

Keressük az önkéntesség fiatal nagyköveteit!

Share this content.

Forrás: 72ora.hu
Budapest – A 72 óra szervezői a legújabb, „Legyél Te is a 72 óra nagykövete” című akciójukkal szeretnék felhívni a figyelmet az önkéntes segítségnyújtás fontosságára, és még több fiatalt meghívni az októberi akcióra, hogy megtapasztalják a segítségnyújtás örömét és fontosságát. A #tobbvagyhaadsz és #segitsszeretettel hashtagekkel olyan képeket, videókat, történeteket várnak a közösségi médiában, ahol a fiatalok megmutatják, számukra mit jelent önkénteskedni, miért jó segíteni, és a mindennapokban hogy élik ezt meg. A legkreatívabb fiatal „nagykövetek” díjazásban részesülnek.

A 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű háromnapos, önkéntes, ifjúsági akciót tizenkettedik alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztény egyház 2019. október 10–13. között. Az akció a magyarországi és a határon túli magyar fiatalokat egyaránt hívja, hogy együtt tegyenek másokért, környezetükért, segítsenek ott, ahol szükség van rájuk! Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a 72 óra honlapján október 1-ig lehet regisztrálni. 

A szervezők a következő hetekben azonban egy új akciót is indítanak, keresik a 72 óra legkreatívabb fiatal „nagykövetét”.

A 72 óra kompromisszum nélkül célja felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére és segítőkészségére. Az akció évről évre 7-9000 fiatalt mozgat meg, akik országszerte és határon túl akár több mint 400 önkéntes projektet valósítanak meg, száznál is több településen. Az akció „Több vagy, ha adsz!” szlogene rávilágít, hogy az akció szervezői és résztvevői számtalanszor megtapasztalhatták az elmúlt években, hogy mikor önzetlen segítségnyújtásra vállalkozunk, mindig képesek vagyunk többet adni, mint gondoltuk volna. A szervezők reményei szerint az idei évben is csaknem tízezer fiatal fog válaszolni az akció idei bilbiai mottójának felhívására: „Szeretettel szolgáljatok egymásnak” (Gal 5,13)

A vállalkozó önkéntesek, iskolai csoportok és közösségek, olyan feladatokat kapnak majd, mint intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek, például fogyatékkal élőknek, időseknek. A 72 órában végzett önkéntes munka gimnazista diákok számára iskolai közösségi szolgálatként is végezhető.

A szervezők a legújabb, „Legyél Te is a 72 óra nagykövete” című akciójukkal szeretnék felhívni a figyelmet az önkéntes segítségnyújtás fontosságára, és még több fiatalt meghívni az októberi akcióra, hogy megtapasztalják a segítségnyújtás örömét és fontosságát.

A #tobbvagyhaadsz és #segitsszeretettel megjelölésekkel olyan képeket, videókat, történeteket várnak a közösségi médiában, ahol a fiatalok megmutatják, számukra mit jelent önkénteskedni, miért jó segíteni, és a mindennapokban hogy élik ezt meg. A legkreatívabb fiatal „nagykövetek” díjazásban részesülnek!

Bővebb információ.

Az iskolai közösségi szolgálatról.

Facebook.

Instagram.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!