Kereszt-rejtvény

Kereszt-rejtvény

Share this content.

Forrás: reformatus.hu, Magyar Bibliatársulat
Budapest – A Magyar Bibliatársulat Alapítvány ismét bibliaismereti versenyt hirdet, amelyre középiskolásokat, valamint főiskolásokat és egyetemistákat is várnak. Ez alkalommal a játék öt héten keresztül tart, középpontjában pedig a feltámadás utáni időszak, illetve a Szentlélek áll majd.

A versenyre bármilyen középiskolás diák, főiskolás vagy egyetemista jelentkezhet felekezeti hovatartozástól függetlenül a www.bibliatarsulat.hu/jatek oldalon található űrlap kitöltésével. A jelentkezők a regisztrációnál két szint közül választhatnak majd (1. középiskolások, 2. főiskolások, egyetemisták). Egyéni versenyzők és legfeljebb 3 fős csapatok jelentkezését várják. A jelentkezés határideje 2018. március 25. (vasárnap) éjfél.

A játék öt héten keresztül tart, és az első kérdéseket 2018. április 3-án teszik közzé a fent megnevezett weboldalon.

Minden héten öt egymásra épülő feladványt kell majd megoldani: az első feladvány megoldása vezet el a második feladványhoz, annak megoldása a harmadikhoz, és így tovább. A megfejtést mindig ékezetek nélkül kell majd beírni a böngésző címsorába a játék címe után, például bibliatarsulat.hu/jatek/elsomegoldas. Az így létrejövő új link beírásával lehet eljutni arra az oldalra, ahol a következő feladvány lesz. Ennek megoldását ismét a böngésző címsorába írva (például bibliatarsulat.hu/jatek/masodikmegoldas érhető el az azt követő feladvány, és így tovább. A játékmenet részletes bemutatója megtekinthető a Bibliatársulat oldalán.

Az 5. feladvány megfejtését minden héten egy megadott keresztrejtvény meghatározott sorába kell beírni. A bibliaismereti verseny végső megfejtését a keresztrejtvény fősora tartalmazza majd. A játék végén mindössze ezt az ötbetűs szót (egy kevésbé ismert bibliai személy nevét) kell majd beküldeni az info@bibliatarsulat.hu címre 2018. május 6. (vasárnap) éjfélig.

A helyes megfejtést beküldők között könyvcsomagokat és koncertjegyeket sorsolnak ki. A játék fődíja pedig egy-egy belépő lesz a Szélrózsa ifjúsági találkozóra, amelyeket egyéni versenyzők között sorsolnak ki mindkét kategóriában. Eredményt 2018. május 21-én, pünkösdhétfőn hirdetnek Budapesten, a Kálvin téri református templomban.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!