Keresztény értékeket közvetít a veszprémi evangélikus óvoda

Keresztény értékeket közvetít a veszprémi evangélikus óvoda

Share this content.

Forrás: veol.hu, szöveg: Balla Emőke, fotó: Örömhír evangélikus óvoda
Veszprém – Derűs, családias légkör és keresztény értékrenden alapuló nevelés várja a kisgyermekeket az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvodában.

Az intézmény 2011 szeptemberében nyitotta meg kapuit, 2014 szeptemberétől pedig már három csoporttal működik. Az óvodapedagógusok fontosnak tartják, hogy a gyermekek nyugodt, szerető légkörben ismerhessék meg az értékeket, a teremtett világ szépségeit. Az Örömhír Óvodában az országos óvodai nevelési programban meghatározott tevékenységek mellett kiemelkedő a gyermekek egészségnevelése. Ez alatt nem csupán az egészséges táplálkozást, a testmozgást értik, hanem elsősorban a gyermekek lelki nevelését. Az óvodások heti rendszerességgel vesznek részt az Isó Dorottya lelkész által tartott áhítatokon. Az óvónők a bibliaköri foglalkozásokon játékos formában dolgozzák fel az óvodás korosztálynak való bibliai történeteket.

Ebben a nevelési évben is számos program várta a kicsiket. Szeptemberben autómentes napot szerveztek az intézményben, a gyerekek megismerkedtek a KRESZ néhány szabályával. A kicsik novemberben a Dózsa-kupán, januárban a Báthory OviOlimpián bizonyították rátermettségüket.

A teljes cikk itt érhető el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!