Keresztény rendőrök, börtönőrök, katasztrófavédelmisek

Keresztény rendőrök, börtönőrök, katasztrófavédelmisek

Share this content.

Szöveg: Szuhánszky Gábor
Budapest – Magyarországon tartózkodott április 28. és május 1. között a svájci Keresztény Rendőr Egyesület (CPV) elnöke, Felix Ceccato, a svájci Katasztrófavédelem Keresztény Egyesület (GHS) elnöke, Werner Burkhard és egy rendőrtiszt, Merilyn Neubauer az Amerikai Egyesült Államokból.

Elsődleges szándékuk szerint a magyar keresztény rendőrökkel szerettek volna találkozni, hogy a Svájcban és több európai, amerikai országban jól működő keresztény rendőr egyesületek mintájára, Magyarországon is segítsenek létrehozni egy ilyen szervezetet. Ennek célja lehetne a keresztyén rendőrök hitben való megerősítése és az, hogy az egymással és Jézus Krisztussal való kapcsolatukat a magyar rendőrség számára is ismertté tegyék. Erősíthessék egymást hitben,  lelkileg (pszichésen és spirituálisan) megterhelő munkájuk során is. A pillanatok alatt meghozandó választásaikban tudjanak bátor, jó döntéseket hozni, ha erre lehetőségük adódik.

Csütörtök délután és péntek délelőtt hivatalos tárgyalásokon és intézménylátogatáson vettek rész a vendégek. Fogadta őket a magyar rendőrség altábornagya, majd a büntetés-végrehajtás több vezető személyisége. Többek között a tököli börtön elöljáróival is megismerkedtek és magával az intézménnyel.

Péntek este a svájci egyesületek lelki hátteréről és a kialakuló magyar szervezet elképzeléseiről beszélgettek. A Kánaán étteremben rendezett találkozón, az Alliansz vezetőségével és két rendőrtiszttel találkoztak a vendégek. Szombaton és vasárnap további találkozók és gyülekezeti látogatások szerepeltek a programban. – Hisszük, hogy az az áldás, melyet a Mindenható elkészített ebben a szolgálatban, országunk rendfenntartói közegében is kibontakozhat.     

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!