Keresztény kávékaland

Keresztény kávékaland

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Szebenszki Noémi
A Magyarországon ismét virágzásnak induló kávékultúra eredményeképp számos igényes és hangulatos kávézó várja a mozgalmas napokból kiszakadni vágyókat. Egy csésze cappuccino mellett folytatott baráti beszélgetés, egy frissítő eszpresszó vagy egy hűsítő jegeskávé felderítheti a napunkat. Fokozhatja a kávézás élvezeti értékét, ha általa támogathatunk egy rokonszenves célt. Talán kevesen tudják, de számos keresztény kávézó üzemel, előfordulhat, hogy akár a közvetlen környezetünkben. Mitől keresztény egy kávézó? Hol találhatók, és hova mikor érdemes ellátogatni? A KötőSzó blog kávézótúrájából kiderül!

D18 Café & Bar

A D18-ba belépve nem nehéz megállapítani, hogy egy keresztény szellemiségű helyen járunk, hiszen a hely könyvesboltként is funkcionál, ahol számos ilyen témájú könyv található. A felfestett idézetek pedig kifejezik az olvasás jelentőségét – a leglátványosabb talán a Cicero-idézet: „Egy szoba könyv nélkül olyan, mint a test lélek nélkül.” A hely atmoszférája igen kifinomult. Barna és bézs színek, anyagként pedig a fa dominál. A háttérben nyugtató zongorazene szól, s ezt a békés hangulatot a könyvek jelenléte is erősíti. Az itt elfogyasztott jegeskávé nagyon finom volt, külön szimpatikus, hogy mellé keksz, illetve egy kis pohár víz is járt. A limonádét fagyasztott gyümölcsökkel és friss citrusfélékkel is ízesítették. A D18 ideális hely tanuláshoz, munkavégzéshez vagy akár kis csoportos megbeszélésekhez is. A kávézó a 6. kerületben található, könnyen megközelíthető busszal, trolival, illetve metróval is. Csodálatos hely, érdemes felkeresni!

Nyitvatartás: H–P: 08:00–18:30, Sz–V: 09:00–15:00

https://d18.hu/kavezo-es-bar/

HungaRio kávézó

A Horváth Mihály téren található kávézó, ahogyan már a neve is jelzi, brazil kötődésű. A Katolikus Shalom Közösség tartja fenn, melynek tagjai között brazil és magyar fiatalok is képviseltetik magukat. A közösség elnevezésének gyökere a feltámadott Jézus szavai: „Békesség nektek!”, amely héberül egy szóval „Shalom!” A brazil mentalitást egyértelműen tükrözi a kávézó berendezése. Több gitár és egy zongora is található a díszletek között, mely utóbbit ki is próbálhattuk. A háttérben pedig természetesen latin-amerikai zene szólt. A retró stílusú tárgyak mellett keresztény képek és az eredetileg a brazíliai Rio de Janeiróban található Megváltó Krisztus szobra is helyet kapott a tágas helyiségben. Az italokat brazil kávéból készítik, és brazil ételeket is kipróbálhatunk. Ez utóbbi lehetőséggel élve sajtos tápiókalepényt rendeltem, mely különböző töltelékekkel kérhető. Megtudtam, hogy a tápiókaliszt közkedvelt alapanyag Brazíliában, melyet a maniókagyökérből kivont keményítőből készítenek. A jegeskávé finom volt, csokisziruppal díszítették. A kávézó meghitt, bensőséges hangulatú, meleg fényekkel megvilágított. A HungaRio tökéletes hely egy hosszú, meghitt baráti beszélgetéshez. A kávézó továbbá otthont ad keresztény programoknak és több imacsoportnak is.

Nyitvatartás: H: 14:00–18:00, K–Cs: 12:15–18:00, P: 12:15–19:00

https://www.facebook.com/hungariobp/

A cikk itt folytatódik.

Címkék: keresztény - kávézó - túra -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!