Keresztség és babaúszás

Keresztség és babaúszás

Share this content.

Forrás: kotimaa24.fi, fordítás: MEE OI Ökumenikus és Külügyi Osztály
Helsinki – Egy finn lelkésznek az az ötlete támadt, hogy a nagyvárosi környezetben csökkenő népszerűségnek örvendő keresztséget azzal lehetne népszerűsíteni, ha a keresztelésre jelentkező családoknak a gyülekezetek babaúszás-tanfolyamot ajándékoznának.

A lelkész szerint az akció a figyelemfelkeltés mellett a keresztség szimbolikus jelentőségét is előtérbe helyezné. Szerinte az úszni tudás és a keresztség közötti párhuzam abban mutatkozik meg, hogy mindkét esetben az egész életre kiható, életmentő fontosságú dologról van szó. Amikor a gyermek megtanul lebegni a vízen, az olyan, mint amikor a keresztségben Isten megtartó erejére bízunk egy újszülöttet.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!