A Keresztyén Igazság 2019. 4. számát ajánljuk

A Keresztyén Igazság 2019. 4. számát ajánljuk

Share this content.

Forrás: Keresztyén Igazság
Budapest – A Keresztyén Igazság 2019. évi utolsó számában Id. Hafenscher Károly ádvent második vasárnapján elmondott igehirdetését közlik. Az igehirdetés emlékeztet arra, hogy az Úr Jézus egy napon hatalommal és dicsőséggel jelenik meg a világban, s akkor azaz ember állhat Jézus jobbjára, aki az el nem múló igére építette életét.

Az igehirdetés után az újság felelős kiadója, ifj. Zászkaliczky Pál fordul kéréssel az olvasók felé. Azért, hogy az Ordass Lajos Alapítvány negyedévi folyóirata értékes teológiai tanulmányokkal a jövőben is megjelenhessen, szükség van az olvasók és a támogatók segítségére.

A Tanulmányok rovatban az úrvacsora évére készültve Németh Szabolcs írásának első részét közlik Az úrvacsoratan változásairól az egyháztörténet folyamán címmel.

Ezután egy nagy lélegzetű tanulmányban Tubán József ír a másik szentségünkről, a keresztségről.

Végül egy elfeledett népi költő, Kiss Sándor életét és munkásságát mutatja be id. Zászkaliczky Pál. A költő verseiből néhányat közölnek is.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!