A Keresztyén Igazság 2020. 4. számának tartalmából szemléztünk

A Keresztyén Igazság 2020. 4. számának tartalmából szemléztünk

Share this content.

Forrás: Keresztyén Igazság
Budapest – Az Ordass Lajos Alapítvány negyedévi folyóiratának, a Keresztyén Igazságnak a 128. száma jelent meg a napokban. A kiadvány tartalmából szemléztünk.

Karácsonyi számunk kezdetén Steindl-Papp Judit hirdeti meg az ünnep örömhírét: Az Úr jön, aki egykor gyermekként megszületett, aki a világ Megváltója és Ura, aki ma is közénk lép igéjében és a szentségekben.

Az igehirdetés után kiadónk, ifj Zászkaliczky Pál emlékezik meg Ordass Lajos püspökké iktatásának 75. évfordulóján arról, hogy Ordass naplójának 1948−49-es, valamint 1956−58-as évekről szóló része hamarosan kiadásra kerül. Ezzel olyan könyvet vehetnek kezükbe az olvasók, mely most fog először nyilvánosságot kapni.

Tanulmányaink között Gregersen-Labossa György arról ír, hogy milyen bibliai és egyháztörténeti alapjai vannak a diakonátus felállításának és működésének az egyházban, s hangsúlyozza, hogy ma is szükség van erre a szolgálatra egyházunkban. Tubán József a katonai szolgálat kérdéseit veti fel bibliai, teológiai összefüggésekben. Izgalmas kérdésekre keresi a választ e témában, pl. arra, hogy foghat-e egyáltalán fegyvert egy keresztény ember.

Gyülekezetépítés rovatunkban Eszlényi Ákos mutatja be a kerepesi és kistarcsai gyülekezetplántáló szolgálatát. Megismerhetjük ennek a szolgálatnak a nehézségeit, a kudarcait, de az örömeit is, s azt a forrást, mely minden napra erőt ad a szolgálat folytatására.

Könyvismertetés rovatunkban Ittzés András bemutatja a Háló című sorozat legújabb kötetét, mely Nagy Gyula és Harmati Béla püspökök hálózati tevékenységét tárgyalja. Néhány idézetet is közlünk a könyvből.

Karácsonyi meglepetésként pedig két imádságot adunk közre Ordass Lajostól, melyek tudomásunk szerint még nem jelentek meg korábban.

Áldott karácsonyi ünnepet kívánunk Olvasóinknak! Adja meg Isten, hogy a vírusveszély közepette még inkább tudjunk az ünnep középpontjára figyelni: Megváltó Jézus Krisztus Urunk megszületésére.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!