Megjelent a Keresztyén Igazság legújabb, 2020. 2. száma

Megjelent a Keresztyén Igazság legújabb, 2020. 2. száma

Share this content.

Forrás: Keresztyén Igazság
Budapest – Az Ordass Lajos Alapítvány negyedévi folyóiratának, a Keresztyén Igazságnak a 126. száma jelent meg a napokban. A 40 oldalas kiadvány tartalmából szemléztünk.

Isten igéje az iránytű életünkben, melymindig Jézus Krisztusra mutat. Ő velünk van minden bajban és örömben – hirdeti Német Kitti a folyóiratban megjelent legelő írásába, az igehirdetés rovatban.

Az úrvacsora éve alkalmából interjút készítettek Prőhle Gergely és Korányi Noémi evangélikus-római katolikus vegyesházasságban élő házaspárral, akik elmesélték, mit gondolnak az úrvacsoráról, hogyan élik meg és tudják-e közösen venni családjukban az úrvacsorát.

A tanulmányok között Tubán József írásából kiderült, hogy mik a teológiai indokai annak, hogy az úrvacsora nem gyakorolható otthon, a családban, (ún. online), hanem csak a lelkész jelenlétében a gyülekezet közösségében.

Szintén Tubán József tollából származik az igetanulmány is, Az ige által elrendezett konfliktus címmel. A tanulmány az ApCsel 6,1–7 alapján bemutatja, hogy az első gyülekezetben milyen szempontok szernt oldották meg a felmerült problémát.

Luther teológiájában fontos szerepet játszik a örvényés az evangélium megkülönböztetése. Isó Dorottya tanulmányában a törvény teológiai szerepét és helyét tisztázza a Szentírásban, majd a második részben – melynek megjelenése szeptemberre várható – a lutheri teológiában.

Végül egy finn nyelvű disszertációt mutat be Pap Kinga Marjatta. A disszertáció az 1956–58 közötti finn–magyar kapcsolatokkal foglalkozik. Azzal az időszakkal tehát, amikor Ordass Lajos vezette egyházunkat. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!