Keresztyén rockkoncert volt Balassagyarmaton

Keresztyén rockkoncert volt Balassagyarmaton

Share this content.

Szöveg: Bartha István
Balassagyarmat – Az Északi Egyházkerület alakuló közgyűlése után és a teremtés hete kezdete előtt, az egykori „fegyveres erők napján”, a pákozdi csata évfordulóján, 2018. szeptember 29-én, szombaton kora este, fél 7-kor a balassagyarmati „Luther-házban” a négyfős debreceni Neonhal együttes adott koncertet.

Jelentős személyes találkozások és egyéb lelki érintések kísérték az alkalmat. Ugyan mire is biztathatná közönségét egy keresztény zenekar, ha nem arra, hogy „ússz az árral szemben”?

Másnap reggel az istentiszteleten is részt vettek, és így tanúi lehettek egy csodálatos kislány keresztelőjének, aki úgy jött erre a világra, hogy szinte a születéséig még az édesanyja sem vette észre, hogy érkezni készül. Az élet ünnepe volt ez sokak számára.

A helyi gyülekezet lelkésze a következő hasonló zenei alkalmat a 2019. augusztus 15–18. közötti napokra tervezi, melyeken megünnepelni készülnek az 1969-ben megrendezett woodstocki fesztivál ötvenéves évfordulóját. A rockzene, amely oly sokat adott az utóbbi évtizedek nemzedékeinek – gondoljunk akár csak a magyarokra: Omega, Illés, Metro, Piramis, P. Mobil, Mini és társaik –, rászolgált arra, hogy az egyház részéről „rehabilitációban” részesüljön, hiszen megannyiszor rásütötték méltatlanul a „sátáni” jelzőt. A tervezett program egy háromnapos, nonstop „dzsemmelés” lenne, amelyben a népzenétől a legkülönfélébb, új műfajokig mindennek helye lenne. Külön öröm, hogy a Neonhal együttes vezetője, Nagy Tamás előre felajánlotta, hogy szívesen részt vennének ezen a programon is.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!