Keresztyénként élni a mai világban: szeretettel és hittel a határon innen és túl

Keresztyénként élni a mai világban: szeretettel és hittel a határon innen és túl

Share this content.

Szöveg: Erdészné Kárpáti Judit. Fotó: Mészáros Tibor
Budapest – A XIV. Ars Sacra Fesztivál estjének adott helyet a Cinkotai Tájház 2020. szeptember 12-én. Átélhették a jelenlévők, hogy a népdalokba, versekbe, az emberi történetekbe és az ihletett gondolatokba rejtett bölcsesség, szeretet Isten jelenlétéről beszél a világunkban. Elsőként Király Györgyi népi ének tanár és növendékei adtak elő népdalokat és egyházi népénekeket.

Őket követte Szeverényi János, akit fotós-lelkészként kértek fel előadónak. Kiállítása az általa sűrűn látogatott Kárpát-medencei keresztyén magyar közösségek életébe adott betekintést, ahol ő számtalan élményt szerzett, melyekkel előadását színesítette. 

Szvorák Katalin Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekművész, valamint Kudlik Júlia, a Magyar Televízió Örökös Tagja Szeretettel című közös albumuk énekes-prózai előadását osztották meg a jelenlévőkkel. Hangjuk megmelegítette a szíveket a hűvösödő estében, üzenetük egyetemes emberi érzéseinkről, értékeinkről szólt. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!