Kerítés üzenetek Fóton

Kerítés üzenetek Fóton

Share this content.

Szöveg: Evangélikus.hu
Fót – A Fóti Evangélikus Egyházközség tagjai, németországi példán felbuzdulva, köremailt küldtek testvéreiknek, hogy küldjenek kedves-, vagy megszólító igeszakaszt, imádságot, verset és gondolatot, amiből a járvány, kijárási korlátozások idején maguk, de mások is erőt meríthetnek. Sokan megörültek az ötletnek és szép számmal érkeztek válaszok. Innentől kezdve nem is volt más teendő, mint az üzenetek kinyomtatása és a templomkerítésre való kicsipeszelése, hogy az üzenet sokakhoz eljuthasson.

Egy kis csapat a gyülekezet lelkésznőjének, dr. Cserhátiné Szabó Izabellának a vezetésével pár óra alatt végzett is, természetesen betartva az egészségügyi ajánlásokat. Az eredmény a képeken is látszik. Bízunk benne, hogy a járókelők nem csak elolvassák, hanem, ahogy bátorították is őket - lelkitáplálékként - haza is viszik majd a színes lapokat. 

Dr. Cserhátiné Szabó Izabella ezt megelőzően az érettségizőkhöz is szólt: levelet küldött az idén érettségiző diákoknak, bátorítva őket. Az alábbiakban ez a levél olvasható:

Üzenet a fóti gimnáziumok érettségiző diákjainak

Kedves fóti Érettségizők!

Nem erre készültetek… Se a közös hajrázás, se az együtt tanulás, sem a ballagás könnyes öröme, sem a megszokott érettségi körülmények, sem a szóbeli vizsgák javítási esélyei, sem a személyes jelenlétből adódó érintések erősítő ereje nem adatik meg számotokra ez alkalommal. Érzem, sejtem, hogy nagyon nehéz ez így eddig megszerzett ismereteitek fontos összegzésénél.

Sajnos, a körülményeket nem tudjuk megváltoztatni. De annyit tehetünk, hogy a mostani korlátok között mégis tudhassátok, milyen sokan gondolunk Rátok, imádkozunk értetek. 

Evangélikus gyülekezetünk kezdeményezése ezekben a napokban – éppen az érettségi kezdetekor – ölt látható formát. A templomunkat körülvevő kicsi téren kerítés üzeneteket helyezünk ki, amelyek bárki számára olvashatóak és természetesen elvihetőek. Erősítő, biztató igéket, verseket, gondolatokat, rajzokat találtok majd ott. Természetesen Ti is kitűzhetitek majd egymásnak szóló üzeneteiteket. 

Bízunk abban, hogy mostani bezártságunk, egymástól való elválasztottságunk a jót erősíti és hozza ki belőlünk. Ezt reméljük és kívánjuk a kerítés üzenetekben is láthatóvá tenni. Éljünk vele, hogy ne veszítsük el egymást!

Fót, 2020. április 29.

Szeretettel, imádsággal: Cserhátiné Szabó Izabella evangélikus lelkész és a gyülekezet presbitériuma 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!