Két évtizede a békéscsabai evangélikus gimnáziumért

Két évtizede a békéscsabai evangélikus gimnáziumért

Share this content.

Forrás: behir.hu
Békéscsaba – Megalakulásának 20. évfordulója alkalmából tartott ünnepséget a Békéscsabai Evangélikus Gimnázium Baráti Köre. A rendezvényen a múlt hagyományainak ápolása mellett a jövő építéséről is szó volt.

Húsz évvel ezelőtt alakult meg a Békéscsabai Evangélikus Gimnázium Baráti Köre (BEGBK), az évfordulóról ünnepséggel emlékeztek meg a gimnázium aulájában.

Köveskúti Péter igazgató a régmúlt eseményeinek felidézése mellett kiemelte a kör szerepének fontosságát a jelen generáció számára is, hiszen az itt végzett diákok életútja példaként szolgálhat a pályaválasztás előtt álló fiataloknak.

Az ünnepségen a BEGBK két évtizedes munkájáról a kör elnöke, dr. Szeberényi Andor elmondta, hogy a rendszerváltás utáni években több problémával is küzdött a gimnázium. A BEGBK elsősorban azért alakult meg, hogy ebben az időszakban segítse az intézményt, valamint felidézze az iskola államosítás előtti szellemiségét.

A kör feladata ma az, hogy a kor kihívásainak megfelelően képviselje ezeket az értékeket az újabb generációk felé.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!