„A kezdés alaphangja” – Pedagógus csendesnapok Beregdarócon

„A kezdés alaphangja” – Pedagógus csendesnapok Beregdarócon

Share this content.

Szöveg: Zsarnai Krisztián
Beregdaróc – A Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedagógusai a 2019/2020-as tanévet augusztus utolsó hetében csendesnapokkal indították a beregdaróci református Hét csillag pihenőházban.

„A kezdés alaphangja” címet adtuk együttlétünknek azért, ahogyan egy zenekarban az első hegedűs megadja a kezdő „A” hangot, és mindenki ahhoz hangolja hangszerét: mi is mindannyian egy tanári kar tagjaiként szeretnénk szívünket, lelkünket arra az alaphangra hangolni, amit Krisztus ad meg nekünk.

Az előadásokat és áhítatokat a fenntartó gyülekezet lelkipásztorai tartották.

A gyülekezet mindennapi életéről Veczánné Repka Jolán egyházközségi felügyelő számolt be.

Az igazgatótanácsi és presbiteri tisztséget is viselő Bálint Éva bizonyságot tett a régmúlt időkből visszaemlékezve, hogyan és mi módon szólt Isten az intézményünk falai között szolgáló pedagógusok életén keresztül. Istennek ma is ez a célja: követeket küld hozzánk, hogy mi magunk is követek lehessünk az evangélium szolgálatában.

Adámi László reggeli áhítatának címe így hangzott: „Elküldöm követemet, hogy követe lehess pedagógusként”. Az iskola névadójáról, aki Isten küldötte volt egyházunkban, Túróczy Zoltán püspök szolgálatáról hallottunk tőle értékes előadást.

A hitoktatás szerepéről dr. Kovács László Attila igazgató lelkész előadásában hangzott el: „a rendszerváltás után az egyház bevonult az iskolába, ideje volna, hogy az iskola is bevonuljon az egyházba!”

Az áhítatokon szolgált Sztankó Gyöngyi lelkész és Zsarnai Krisztián esperes is.

A záró nap úti áldásával az intézmény lelkésze, Zsarnainé Urbán Nóra indította útjára a pedagógus közösséget.

A lelki feltöltődés mellett a fizikai kikapcsolódás is megadatott, hiszen a központnak úszómedencéje, szaunája, egyéb sportolási lehetősége is rendelkezésünkre állt, mellyel éltünk is. Reméljük, hogy hagyományt tudunk teremteni és minden tanévet év indító csendesnapokkal kezdünk majd a jövőben, hogy hangoljon bennünket az Úr Isten az Ő szavának hallására, értésére, és cselekvésére.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!