„Ki énekel, az duplán imádkozik” – Országos koráléneklési verseny Albertiben

„Ki énekel, az duplán imádkozik” – Országos koráléneklési verseny Albertiben

Share this content.

Szöveg és fotó: Kustra Csaba
Alberti – A Roszík Mihály Evangélikus Általános Iskola idén 2018. október 13-án, szombaton 14. alkalommal rendezte meg az országos koráléneklési versenyt. A versenyre 34 gyermek nevezett be, akik Albertiből, Mendéről, Aszódról, Orosházáról, Nyíregyházáról, Szarvasról, Kiskőrösről és Soltvadkertről érkeztek.

A szervezők nem titkolt szándéka a vetélkedés mellett a koráléneklésnek mint lutheri örökségnek az ápolása és erősítése a felnövekvő fiatal nemzedékek körében. A megmérettetésre összegyülekezett gyermekek négy kategóriában egy előírt kötelező és egy szabadon választott evangélikus gyülekezeti éneket énekeltek.

Az egyenként elhangzott „produkciókat” Wulfné Dr. Kinczler Zsuzsanna, a Károli Gáspár Református Egyetem tanára, Stargl Szilvia ének-zene szaktanácsadó és Kostyalik Katalin helybeli kántor értékelte.

A nap indulásakor a versenyzőket és kísérőiket Mányi Sándorné igazgató köszöntötte és Györgyi Zsolt helybeli lelkész bátorította az Útmutató e napra vonatkozó bizonyságaival: Menjünk eléje hálaadással, ujjongjunk előtte énekszóval! Mert nagy Isten az Úr... (Zsolt 95,2–3); ...egy szívvel és egy szájjal dicsőítsétek a mi Urunk Jézus Krisztus Istenét és Atyját.” (Róm 15,6)

A verseny levezetését Hepp Éva, az alberti iskola énektanára irányította és segítette úgy, hogy a különböző korcsoportokban izguló gyermekek a feladatra teljesen ráhangolódva mérhessék össze tudásukat.

Köszönet mind a résztvevőknek, mind a gyermekeket felkészítő tanároknak és szervezőknek a nap sikeréért elvégzett minden fáradozásukért!

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

1. kategória: 

1. Kozjár Réka, Aszód

2. Kese Hanna, Aszód

3. Dénes Alexa, Orosháza

Különdíj Patay Sára, Gabnai Illés

2. kategória: 

1. Balázs Zoltán, Aszód

2. Fekete Máté, Mende

2. Gszelmann Edvárd, Soltvadkert

3. Pákay Anna, Albertirsa

3. kategória: 

1. Nagy Emma Boglárka, Orosháza 

2. Gombkötő Réka, Szarvas

3. Pribelszki Zoltán, Szarvas

4. Kategória: 

1. Nagy Luca Réka, Orosháza 

2. Himer Tünde, Szarvas

3. Dombi Lilla, Szarvas

Címkék: Alberti - korál - éneklés - verseny - zsűri -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!