Ki teremtette ezt a világot? – Családi hálaadó istentiszteletet tartottak a debreceni evangélikusok

Ki teremtette ezt a világot? – Családi hálaadó istentiszteletet tartottak a debreceni evangélikusok

Share this content.

Szöveg: dr. Asztalos Éva; fotó: Faragó Gábor
Debrecen – A szombati munkanapok és az elkövetkező hosszú hétvégék miatt a megszokott rendtől eltérően nem a harmadik, hanem a hónap második vasárnapját választották a debreceni evangélikusok, hogy megtartsák októberi családi istentiszteletüket.

A gyülekezeti terem megtelt vidám gyerekzsivajjal, melyet Asztalos Richárd lelkész igyekezett énektanítással lecsendesíteni. Ezt követően Luther Márton reggeli imádságát elmondva az alkalom témáját vezette föl plüss játékgyümölcsök segítségével. A gyermekek jót nevettek, mikor a lelkész kérte őket, hogy kóstolják meg a kiosztott gyümölcsöket.

Később a terem és az alkalom középpontjába is egy valódi gyümölcsökkel megrakott kosár került, melyet korábban kiosztott, különböző színű krepp papírdarabokkal vettek körül a jelenlévők a „Ki termetette ezt a világot kezdetű gyermekének egyes versszakainak megfelelően. Mindegyik szín szimbolizált valamit: a sárga a Napot, a barna a termőföldet, a zöld a növényeket, a kék a vizet, a tarka pedig az életörömöt, melyek mindegyikéért egyenként hálát adtunk Istennek. 

Mindezek után egy szép székely mese hangzott el a magról és a kertészről, rávilágítva arra, hogy az ember csakis Istennel együtt képes növekedésre, fejlődésre. Az alkalom végén a színes kompozíciót körbeállva, egymás kezét megfogva mondtuk el az Úrtól tanult imádságot, és fogadtuk az áldást.

Ezalatt a templomi istentiszteleten Melich Mihály nyíregyházi kórházlelkész szolgált, akit felesége és gyermekei is elkísértek az alkalomra. A családi és templomi istentisztelet résztvevői, kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek terített asztal mellett beszélgethettek, s az októberi derűs időjárásnak köszönhetően a gyermekek használhatták a templom udvarán található játszóteret. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!