Kikapcsolódás és közösségformálás – KIE-képzés a balatongyöröki Sóvárban

Kikapcsolódás és közösségformálás – KIE-képzés a balatongyöröki Sóvárban

Share this content.

Forrás: szombathely-lutheran.hu
Szombathely – Balatongyörök – A szombathelyi TenSing csoport 9–11. osztályos tagjai az elmúlt hétvégén részt vettek a Balatongyörökön megtartott KIE-képzésen (YMCA).

A sok-sok játék mellett megismerkedhettek a fiatalok a KIE múltjával és jelenével, illetve a magyarországi TenSing munka történetébe is kaphattak egy kis bepillantást. A hétvége alaphangulatát a rengeteg játék és a sport teremtette meg. A jókedv kialakulása mellett lehetőséget adtak ezek a programok a kikapcsolódásra és a közösségformálásra is.

A szombat délutáni programot Marton Tamás, a Sóvár vezetője kezdte, aki az 1997-es kiskőrösi TenSing Fesztivál hangulatáról mesélt, és a szervezés kulisszái mögé is bepillantást engedett. A magyarországi TenSing munka fénykorából inspiráló kiadványokat és dokumentumokat láthattak a résztvevők. A csoport tagjai az előadótól TS-fesztivál pólót is kaptak.

A nap folytatásában hallottak a fiatalok a YMCA megalakulásának körülményeiről, a magyarországi KIE történetéről, a KIE munkában rejlő lehetőségekről, belföldi és külföldi csoportokról, munkaágakról, programokról. Külön figyelmet kapott a KIE-ben különösen is nagy szerepet játszó önkéntesség, illetve a külföldi önkéntesprogramok lehetőségei is.

A résztvevők információkat kaptak a 2020. augusztusában megrendezendő Youth Unify ifjúsági fesztiválról, amely a YMCA-n belül működő szervezet, melnyek elsődleges célja megerősíteni a YMCA munkában a keresztyén küldetést és identitást. A csapat feladatot is kapott a szabadidőre: dolgozzák fel a YMCA megalakulását kreatív, TenSinges formában.

A napokat Isten igéjének hallgatásával, imádsággal indították, az utolsó nap délelőttjén pedig imaösvényt járhattak végig a jelenlévők. 

A képgalériát itt lehet megtekinteni.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!