A kihívás, ami neked szól! – Házi hittanóra 5.

A kihívás, ami neked szól! – Házi hittanóra 5.

Share this content.

Szöveg: Torda Eszter
„Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra” – szól a thesszalonikaiakhoz írott levelében Pál apostol. A rendkívüli helyzet miatt nemcsak a vasárnapi templomi alkalmainkról kell lemondanunk, de a gyerekek számára oly kedves hittanórákat sem tartják meg. Az otthoni áhítatok után készítettünk egy kis útmutatót arra az esetre, ha istentiszteleti alkalmaink mellett az elmaradt hittanórákat is szeretnénk megtartani a gyerekeknek.

A hittanórát kezdjük egy közös imádsággal.

Az óra témája: A kihívás, ami neked szól!

Éld az életedet és bízz Istenben! Mindig imádkozz és sose aggódj, mert Isten szeret téged és vigyáz rád. Isten az életedben számtalan kihívás elé fog állítani, de a hited és a szeretet irántad mindig segíteni fog téged!

Az órához kapcsolódó igehelyek:

Mindenki iránt a jóra törekedjetek, Üdvözletek, áldás (1Thessz 5,12–28)

További igehelyek:

Zsolt 46

Róm 8,28

Róm 12,9–13

Beszélgetés a témakörről: A történetek elolvasása után beszélgessünk és próbáljunk meg válaszolni a következő kérdésekre:

  • Milyen gyakran szoktál imádkozni? Milyen imádságot mondasz el ilyenkor? 
  • Mikor szoktál templomba járni? Mi a legszebb emléked az istentiszteleti alkalmakról?
  • Mit jelent számodra Isten a te életedben? Hogyan tapasztalod meg Isten irántad érzett szeretetét?
  • Mi volt a legnagyobb kihívás az életedben, amit Isten elég gördített? 

Kreatív feladatok és játékok a témához:

Egy lapra rajzold le a kezedet úgy, ahogyan a képen is látható. Ez a két kéz a te kezed – a két kéz közepébe pedig írj egy saját imádságot, egy köszöntet Istennek, amiért az életedben jelen van és vigyáz rád! Ha szeretnél, készíts mindenkinek egy ilyen kezet a kedvenc igéiddel a Bibliából, vagy egy személyre szóló áldással! 

Az óra befejezése: 

Utolsó óránkat ismét a csend erejével zárjuk. Gondoljuk végig, mi mindent tanultunk magunkról, hitünkről és Istenről az elmúlt órák során. Adjunk hálát az Úrnak, amiért velünk van, majd a csendes perceket kövesse a Miatyánk elmondása. 

Az órát közös imádsággal zárjuk. 

Címkék: házi hittanóra - online - hittan -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!