Kilenc embernél mutatták ki a vírust a kiskőrösi evangélikus iskolákban

Kilenc embernél mutatták ki a vírust a kiskőrösi evangélikus iskolákban

Share this content.

Forrás: baon.hu, szöveg: Barta Zsolt
Kiskőrös – A múlt heti egészségügyi szűrés eredményeként a közel 170 munkavállaló közül kilenc dolgozó tesztje lett pozitív. Hatan az általános iskolánkban, míg hárman a gimnáziumban dolgoznak – tájékoztatta Szentgyörgyiné Szlovák Mária a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola Gimnázium és Technikum igazgatója a Baon.hu hírportált.

Ahogy az intézményvezető elmondta, szerencsére az adott kollégák közül többnek egyáltalán nem volt tünete, és a többiek is inkább csak az ősz végi szokásos nátha enyhe megfázás jellegű jeleit tapasztalják azóta is magukon. Ők otthonról tanítanak, online keretek között. Az, hogy nincs nagyon nagy probléma, talán annak is köszönhető, hogy minden munkatársuk fokozottan odafigyel az egészségügyi megelőző szabályok betartására – fogalmazott az igazgatónő.

Természetesen ez az eredmény a diákokat is érintette: a Petőfi Sándor általános iskola felső tagozatosai – összesen 12 osztály – illetve egy negyedikes alsós osztály azóta digitális tanrend szerint tanul. Erre azért volt szükség, mert felső tagozaton már nehezebb a kontaktkutatás, így a fertőzés elkerülése végett jobb volt átállítani mind a négy évfolyamot teljes egészében a tantermen kívüli oktatási formára.

Az alsós osztály esetében egy tanítónő lett – tünetmentesen – beteg, ezért ott sem kockáztattak. A gimnázium épületében jelenleg két osztálynak – a 7. és 8. évfolyamnak – tartanak órát, a 9-12. osztályos diákok már november 11. óta online keretek között dolgoznak.

Hivatkozások: Cikk a Baon.hu oldalán. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!