Kilenc millió forint adományt gyűjtött a Posta az Ökumenikus Segélyszervezetnek

Kilenc millió forint adományt gyűjtött a Posta az Ökumenikus Segélyszervezetnek

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Az éves adománygyűjtésnek köszönhetően tavaly közel 1000 postán 9 millió forint gyűlt össze, amelyet a Magyar Posta Zrt. hivatalosan is átadott a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek. Az együttműködés idén is folytatódik, és a segélyszervezettel közösen idén is készül figyelemfelhívó akciókra a Posta.

A Magyar Posta 2012 óta adománygyűjtéssel, közös figyelemfelhívó kampányokkal és logisztikai támogatással segíti az Ökumenikus Segélyszervezetet. Az elmúlt évekhez hasonlóan a vállalat tavaly is közel 1000 postán fogadott készpénzadományokat a kihelyezett perselyekben, így az év során összesen 9 001 805 Ft gyűlt össze, amelyet az egész éves együttműködés lezárásaként a Posta február 22-én, egy adományátadó ünnepségen nyújtott át a karitatív szervezetnek. A kihelyezett perselyek mellett több postán és másutt is elérhető adománygyűjtő sárga csekkeken több mint 43 millió Ft támogatás érkezett az Ökumenikus Segélyszervezethez.

„A tavalyi év mindenki számára kihívást jelentett, hiszen kevesebbet találkozhattunk egymással és a mindennapok kiszámíthatatlanabbá váltak, ugyanakkor a Magyar Posta ügyfelei még ebben az embert próbáló időszakban sem feledkeztek meg a rászorulók támogatásáról” – mondta Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója. „Büszkék vagyunk rá, hogy immár kilencedik éve folyamatosan lehetőségünk van az egész éves fáradhatatlan munkájában támogatni az Ökumenikus Segélyszervezetet. A 2020-as év nehézségei ellenére végül a tervezett társadalmi célú vállalásainkat összességében szinten tudtuk tartani, amiben nagy szerepe volt ügyfeleink szolidaritásának és munkatársaink kitartásnak. Bízunk benne, hogy idén legalább a korábbi évekhez hasonló, vagy akár azt meghaladó mértékű támogatást tudunk nyújtani a Segélyszervezetnek és a többi általunk támogatott szervezetnek” – tette hozzá Schamschula György.

Az átadáson Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: a Magyar Posta az elmúlt közel egy évtizedben meghatározó stratégiai partnerévé vált az Ökumenikus Segélyszervezetnek. A vállalat alaptevékenységéhez kapcsolódó logisztikai támogatás mellett az együttműködés legnagyobb értéke, hogy a közel 1000 postahivatalban megvalósuló egész éves adománygyűjtéssel, és a közös kreatív akciókkal a Posta az ügyfeleit is bevonja az összefogásba, évről-évre erősítve ezáltal a társadalmi szolidaritás és adományozás kultúráját.

Sokan nem várt meglepetést találtak a csomagok mellett

A Magyar Posta, a Segélyszervezet állandó logisztikai partnereként, minden évben részt vesz az Iskolakezdés együtt! segélyakcióban, amelynek keretén belül tanévkezdéshez összeállított csomagokat juttatnak el rászoruló gyerekekhez. Tavaly a Segélyszervezet megduplázta ezen vállalását és sikerrel járt, így a megelőző évhez képest kétszer annyi, azaz összesen 2000 gyerekhez sikerült még az első becsengetés előtt eljuttatni a csomagokat, és ezzel segíteni a beiskolázást.

A másik kiemelten fontos időszak az advent volt, amikor a Segélyszervezet szeretet.éhség. mottójú Országos Adventi Pénzadománygyűjtése keretében tavaly először elindította a Szívposta programot. Az akción keresztül nem csak a rászoruló családoknak lehetett segíteni, de a Posta közreműködésével egy különleges kis karácsonyi ajándékot is el tudtak küldeni az adományozók az általuk kiválasztott címre. Ugyancsak ebben időszakban, a Posta egy másik közös akcióval, az Adventi Kalendárium kampánnyal a hátrányos helyzetű családok és a Segélyszervezet munkájának támogatására irányította a figyelmet, amikor az ország három különböző pontján, az adventi kalendáriumok mintájára felmatricázott csomagautomatákban kézzel készült ünnepi ajándékokat rejtett el. A csomagok átvételekor így sokan karácsonyi meglepetést is találtak a várt küldeményük mellett.

A Magyar Posta Zrt. társadalmi célú támogatásainak alapelvei között szerepel a családok életminőségének javítása és a közösségek fejlesztése, ezért támogatja kiemelten az Ökumenikus Segélyszervezet tevékenységét, hogy ezzel is segítse a szervezet a hátrányos helyzetű családokért tett erőfeszítéseit.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!