Kiosztották a 2018-as sárvári írótábor díjait

Kiosztották a 2018-as sárvári írótábor díjait

Share this content.

Forrás: litera.hu
Sárvár – A 41. Kárpát-medencei középiskolás irodalmi pályázatot és tábort az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a sárvári Tinódi-gimnázium és Sárvár önkormányzata rendezésében 2018. április 3. és 6. között rendezték meg Sárvárott. Íme az idei díjazottak névsora, köztük evangélikus diákok is!

Ittzés Ambrus és Ittzés Klára – a Deák téri és a Fasori gimnázium diákjai –, valamint az evangélikus kötődésű Bánki Benjámin, akit a Szélrózsáról is ismerünk, sikeresen szerepeltek az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, valamint Sárvár önkormányzata és a sárvári Tinódi-gimnázium által a Kárpát-medencei magyar tannyelvű középiskolák diákjai számára vers, próza és tanulmány kategóriákban meghirdetett irodalmi pályázaton.

Neves írókból, irodalomtörténészekből álló előzsűri válogatta ki a beérkezett mintegy kétszáznegyven pályázatból az ötvenkilenc legjobb pályaművet. 2018. április 3-ától 6-áig Sárvárott, a Nádasdy-vár termeiben zajlott a műhelymunka, melynek során a zsűri tagjai a meghívott diákírókkal, -költőkkel értékelték ki a beküldött írásokat. Április 5-én 17 órai kezdettel rendezték meg a Tinódi-gimnázium Medvegy Antal dísztermében a pályaművekből összeállított irodalmi gálaműsort és a díjkiosztó ünnepséget.

A rendezők által felkért előzsűri és zsűri tagjai voltak: Baán Tibor költő, esszéista, dr. Bertha Zoltán Széchenyi-díjas irodalomtörténész, egyetemi tanár, dr. Gere Zsolt irodalomtörténész, egyetemi tanár, Jámborné Balogh Tünde József Attila-díjas prózaíró, Kemény István József Attila-díjas költő, prózaíró, Kontra Ferenc József Attila- és Márai-díjas prózaíró, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, prózaíró, Papp Márió költő, műfordító, dr. Vörös István József Attila-díjas költő, műfordító, egyetemi tanár.

(Az általunk ismert evangélikus diákokat dőlt betűvel jelöljük  a szerk.)

DÍJAZOTTAK

VERS KATEGÓRIA

Arany oklevél
Ittzés Ambrus, Budapest

Ezüst oklevél
Endrey-Nagy Ágoston, Zámoly
Imre Ábris, Budapest

Bronz oklevél
Bánki Benjámin, Pogány
Ittzés Klára, Pécel

Kalocsai Benjámin, Fertőd
Péter Blanka, Csíkmadaras, Románia
Rékai Anett, Budapest
Weeber Luca Borbála, Gencsapáti

Dicséret 
Fejér Johanna, Budapest
Foltányi Emese, Győrújbarát
Kovács Tamara, Budapest
Török Ábel, Kecskemét
Zöldi Meliton, Monor

Sárvár Város Díja 
Weeber Luca Borbála, Gencsapáti

Pályázók Díja
Endrey-Nagy Ágoston, Zámoly

PRÓZA KATEGÓRIA

Arany oklevél
Raffay Sára, Pécs
Török Ábel, Kecskemét

Ezüst oklevél
Kis Marcell, Mezőkövesd

Bronz oklevél 
Ittzés Ambrus, Budapest
Kellerwessel Klaus, Kecskemét
Móra Menta, Budapest
Oláh Péter, Őrbottyán

Dicséret
Bíró Zsombor Aurél, Budapest
Kovács Hanga, Várpalota

Pályázók Díja 
Cseresnyés Dorottya Mária, Szentendre

TANULMÁNY KATEGÓRIA

Arany oklevél
Kellerwessel Klaus, Kecskemét

Ezüst oklevél
Palotai-Kóbor Zalán, Celldömölk

Bronz oklevél
Szász Tímea-Orsolya, Sepsiszentgyörgy, Románia

Dicséret
Kecskés Dávid, Topolya, Szerbia

Címkék: Sárvár - írótábor - díjak -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!