Mindenkit vár a Kirchentag!

Mindenkit vár a Kirchentag!

Share this content.

Forrás: MEE OI Ökumenikus és Külügyi Osztály, szöveg: Németh Kitti
Dortmund – Harminchetedik alkalommal kerül megrendezésre idén – 2019. június 19–23. között – a „DEKT” (Deutscher Evangelischer Kirchentag). Nagy szeretettel és elképesztő energiákkal vetették bele magukat a szervezésbe a rendezők, és ezzel a lelkesedéssel várják Dortmundba azokat a világ minden tájáról, akik akár először, akár sokadszorra látogatnának el a négynapos rendezvényre.

Nemcsak az eddig közzétett interjúk, beszámolók, hírek bizonyítják, hogy közösségformáló ereje van ennek a hagyománnyá vált – talán mondhatjuk – keresztyén fesztiválnak, hanem az is, hogy egyre többen jelentkeznek a Kirchentagra: szállodák, privát és közösségi szállások telnek meg erre az időpontra Dortmundban és a környező városokban egyaránt. Nem titkolt cél, hogy ebben a pár napban nyelvi, hagyománybéli és lelkiségi akadályok nélkül, azokat átlépve és egy kicsit elfelejtve ünnepeljék együtt a keresztyén közösséget, hogy egységet és összetartást sugározzanak a Kirchentag résztvevői.

Lassacskán már nem csak találgathatunk a programot illetően, hiszen a honlapon (www.kirchentag.de) elérhetővé válnak a programválasztó almenük és mindenféle kategória, nemsokára megjelenik a KirchentagApp is, ahol már május elején lehetőség lesz összeszedni, megjelölni azokat az eseményeket, amelyeket szívesen helyezne a kedves vendég érdeklődésének középpontjába. A könnyű- és komolyzenei koncertek mellett pódiumbeszélgetések, bemutató standok, lelki alkalmak, istentiszteletek, ifjúsági alkalmak színes palettájáról választhatnak azok, akik ellátogatnak idén a Kirchentagra. Minden program természetesen a találkozó vezérfonalát adó ige jegyében nem csak válaszokat keres, de igyekszik segítséget adni abban az útkeresésben is, amelynek fő kérdése ez: Kiben bízol? Kiben bízhatsz? Miben bízol és miben bízhatsz? Rohanó és az embert olykor kiszolgáltatott helyzetbe taszító világunkban e fontos kérdést járhatják körül mindazok, akik részt vesznek a találkozón, s reménység szerint lelki, szellemi és közösségi, távolságokon átívelő töltekezésben részesülnek. Azért, hogy senki ne maradjon le, aki szívesen részt venne ezen az alkalmon, néhány információt közlünk a jelentkezéssel kapcsolatban, melynek határideje április 8.: 

1. regisztráció a Kirchentag oldalára, amellyel létrejön a Kirchentag-fiók (www.kirchentag.de – ez önmagában nem egyenlő a találkozóra való regisztrációval!)

2. belépés a fiókba, regisztráció a találkozóra ("Mein Kirchentag" "Jetzt als Teilnehmer*in anmelden" adataok megadása jegyválasztás (Förderkarte) jelentkezés elküldése)

3. amennyiben ez kész, kérjük, hogy küldjék el nekünk a megkapott regisztrációs számot a kulugy@lutheran.hu e-mail címre a regisztráltak nevével és a gyülekezet nevével együtt, hogy igazolhassuk a kedvezményes jegyre való jogosultságot 

4. a "Meine Dateien" oldalon lehetőség nyílik megtekinteni a számlát, amelyen található az ellenösszeg és bizonyára a regisztrációs szám is. Ha bármilyen más dokumentum is érkezik, kérjük, hogy keressék a Külügyi Osztály munkatársait bizalommal!

5. van lehetőség csoportos regisztrációra is, amelynek ugyanez a menete, csak a "Personen hinzufügen" oldalon hozzá kell adni a csoport tagjait, és így, aki először regisztrál, ő lesz a csoportvezető, hozzá érkeznek az információk a Kirchentag fiókba. 

6. az összes költség így áll össze: 26 EUR (belépő, mely magában foglalja a közlekedési bérletet is) + 27 EUR (szállásdíj, iskolákban, tornatermekben, vinni kell hálózsákot, matracot) = 53 EUR / fő  a kiutazás költsége nélkül)

Mindenki szeretettel várunk a MEE standján is, ahol beszélgetésre és játékra is lehetőség lesz! 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!