A Kirchentag közreműködőket keres a dortmundi egyházi napok lebonyolításához

A Kirchentag közreműködőket keres a dortmundi egyházi napok lebonyolításához

Share this content.

Forrás: kirchentag.de, fordítás: Domokos Ildikó
Dortmund – Hatalmas közönség, fantasztikus hangulat: ezúton várjuk azon kreatív testvérek, zenészek, kiállítók, valamint művészek jelentkezését, akik szívesen vennének részt a 2019-es dortmundi Kirchentag (2019. június 19–23.) programjainak megvalósításában. A kirchentag.de/mitwirken oldalon olvashatók az ezzel kapcsolatos információk, illetve megtalálhatók a jelentkezéshez szükséges pályázati dokumentumok is, amelyeket kitöltve és a főszervezőknek elküldve jelezhetik közreműködői szándékukat.

Az alábbi kategóriák közül választhatnak: Istentiszteletek, Lehetőségek piaca, Vásár a piacon (egyházi körökhöz kapcsolódó szolgáltatóknak, cégeknek), Gyerekek és fiatalok, Kultúra és Zenekarok és kórusok. A jelentkezők közül ősszel választják ki a Kirchentag bizottságai azokat, akik részvételére a főszervezők majd számítani fognak. A legutóbbi berlini és wittenbergi Kirchentag több mint 100 000 résztvevőjének közel egyharmada maga is közreműködőként volt jelen a rendezvényen. 

Hans Leyendecker, a Kirchentag elnöke ezzel kapcsolatban elmondta: „A Kirchentag egy olyan esemény, amely a tiszteletbeli és önkéntes emberek fesztiválja is egyben. Örülünk mindazok jelenlétének, akik lelkesedése és elkötelezettsége nélkül a dortmundi öt nap nem jöhetne létre. Ők azok, akik polgári társadalmunk oszlopai, akik országunkban és országunkért sokat tesznek. Ahol ők jelen vannak, ott bizakodás és bizalom is van, és ez Dortmundban, a Kirchentagon is érezhető lesz.”

A kirchentag.de/mitwirken oldala mostantól fogva elérhető mindazoknak, akik eredeti istentiszteleti formákkal, kreatív, a fiatalokat és gyerekeket megszólító akciókkal, a lehetőségek piacán és a vásáron egy standdal jelen lennének, vagy épp művészeti, színházi, illetve zenei ajánlattal színesítenék a programkínálatot. Zenészek, például fúvósok és énekesek is jelentkezhetnek, hogy az utcákon, tereken, diakóniai intézményekben a Kirchentagot hangzó élménnyé tegyék. 

A korábbi években a Magyarországi Evangélikus Egyház is részt vett ezen az eseményen, minden évben saját standdal jelentkezünk, ahol egyházunk gyülekezeteinek életét, diakóniai és oktatási munkánkat is bemutatjuk. Biztatunk mindenkit, hogy jelentkezzen együttesként, zenekarként vagy kórusként az eseményre.

Egy egészen különleges lehetőség, amelyre a gyülekezetek és más közösségek azonnal jelentkezhetnek: a Találkozások estéje. Erre a Dortmund belvárosában 2019. június 19-én megrendezésre kerülő utcai ünnepségre körülbelül kétszázezer embert várnak, ahol a régió mint vendéglátó kulináris finomságokkal és sok-sok zenével várja a résztvevőket. 

Jelentkezési határidők:

Istentiszteletek, gyerekek és ifjúság, lehetőségek piaca, kultúra: 2018. szeptember 30. 

Piaci vásár, úrvacsorás istentisztelet, jó-éjszakát-kávézók, napi imádságok: 2018. november 30. 

Fúvósok, zenei együttesek és kórusok, találkozások estéje: 2019. január 15.

További információk, kérdések esetén keressék:

Stephan von Kolson
Abteilungsleiter Presse und Öffentlichkeitsarbeit
Telefon: 0231 99768-280
presse@kirchentag.de

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!