Kisebb csoportokban készülnek az érettségire a kiskőrösi diákok

Kisebb csoportokban készülnek az érettségire a kiskőrösi diákok

Share this content.

Forrás: baon.hu, szöveg és fotó: Barta Zsolt
Kiskőrös – Nincsenek könnyű helyzetben az idén érettségizők. A végzős középiskolások ugyanis a harmadik olyan félévet kezdték el, amelyet nem tudnak a klasszikus formában végigtanulni. A járvány miatt online oktatás keretében veszik az új tananyagot, ismételnek és készülnek fel eddigi életük legnagyobb kihívására, az érettségire.

Szentgyörgyiné Szlovák Mária, a Kiskőrösi Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum igazgatónője lapunknak elmondta, az online keretek között magával az anyagátadással nincs olyan nagy probléma, azonban adott anyagrészek elmélyítése, számonkérése már nehézkesebb. Tapasztalata szerint a képernyő előtt ülni több órát, és így tanulni nehezebb, mint ugyanezt osztálykeretekben, kis csoportokban a gimnáziumban elvégezni. Ráadásul mentálisan is nyomasztólag hat az, hogy hónapok óta otthonról kell készülniük. A második félévben már kimondottan az érettségi tárgyakra koncentrálnak – hangsúlyozta az igazgatónő.

Mint mondta, minden héten tartanak konzultációs napot. Ilyenkor csoportkeretek közt készítik fel a diákokat a májusi számonkérésre. Az adott tárgyból dupla órát tartanak. A középiskolában közel 90 végzős érettségizik, rajtuk kívül nyolcvan tizedikes és tizenegyedikes tanuló szintén jelentkezett vizsgára.

A konzultációk keretében kiemelten az írásbeli és gyakorlati vizsgarészekre készülnek. Ha valaki reáltárgyakból emelt szintű vizsgát tesz, akkor őt már korábban behívták, hogy a kísérleteket az intézményben gyakorolja. Más kérdés, hogy az iskolai jelenlét most már a többi diáknak is nagyon hiányzik, vannak, akik megpróbálnak „besurranni” a tanórákra.

Azon kell »vitatkoznom«, hogy nem lehet a diákoknak csak úgy bármikor bejönni a gimnáziumba. Viccesen szólva: régen azt ellenőriztük, hogy ne lógjon a tanuló az órákról, most meg azt, hogy akármikor ne jöjjön be az intézménybe” – mondta az igazgatónő. Hozzátette, figyelnek a fertőzés megelőzésére, az előírások betartására. Talán ennek is köszönhető, hogy az év eleje óta nem fertőződött meg coviddal egyetlen egy gyermek, sőt munkavállaló sem az evangélikus oktatási intézményben, ahol közel 1300-an tanulnak, illetve dolgoznak.

Hivatkozások: Cikk a Baon.hu oldalán. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!