A kiskőrösi evangélikus gyülekezet 300. születésnapját ünnepelte

A kiskőrösi evangélikus gyülekezet 300. születésnapját ünnepelte

Share this content.

Forrás: Kiskőrös TV, fotó: Subáné Krisztina Kiss
Kiskőrös – Ebben az esztendőben nemcsak Kiskőrös város, de a kiskőrösi evangélikus gyülekezet 300. születésnapját is ünnepeljük. A felvidékről betelepült szlovák ősök ugyanis ezt a vallást hagyták az utódokra. A törökdúlás után szinte pusztasággá vált területen nemcsak saját maguknak építettek házat, hanem szinte ezzel egy időben Istennek is emeltek hajlékot. Az Úr pedig megsegítette őket, és az utánuk jövőket is.

A gyülekezet ünnepi istentiszteleten adott hálát a város és gyülekezet 300 éves fennállásáért és a Duna TV közvetítésének hála együtt ünnepelték pünkösdöt sok ezer kereszténnyel.

Igét hirdetett Gáncs Péter püspök, aki nyugdíjba vonulása kapcsán itt búcsúzott el a szélesebb nyilvánosságtól, gyülekezetektől. 

Címkék: Kiskőrös -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!