Kiskőrösön ráéreztek, hogy szükség lesz a távoktatásra

Kiskőrösön ráéreztek, hogy szükség lesz a távoktatásra

Share this content.

Forrás: baon.hu, szöveg és fotó: Barta Zsolt
Kiskőrös – Az online oktatás bevezetésének a lehetősége nem érte váratlanul a kiskőrösi középiskolákat. Már napokkal ezelőtt készültek az online tanítás lehetőségére.

„Tantestületünkben már csütörtökön tartottunk egy rövid tanári megbeszélést arról, hogy a járvány miatt valószínűleg rövid időn belül bezárhatják az iskolákat, s nekünk majd át kell állnunk a távoktatásra” – nyilatkozta a Baon.hu megkeresésésére Szentgyörgyiné Szlovák Mária, a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium igazgatója szombaton.

„Ez utóbbi oktatási forma lehetőségével egy olyan aznap kapott kérdőív miatt kezdtünk el foglalkozni, melyben tulajdonképpen a digitális oktatáshoz szükséges humán és infrastrukturális erőforrásainkat mérte fel intézményünk fenntartója, a Magyarországi Evangélikus Egyház. Mi már csütörtökön elkezdtünk gondolkodni a lehetőségekről, sőt a hétfői első tanítási órát is már eleve úgy terveztük, hogy arra csak a pedagógusoknak kellett volna bejönniük, s ott gyakorlati bemutatóval is elkezdtük volna „tréningezni” erre a feladatra az ezen a területen esetleg kevésbé felkészült kollégákat. A második óra mindenkinek osztályfőnöki lett volna, hogy a távoktatás alapjairól diákjainkat is tájékoztassuk, s csak utána folyt volna órarend szerint a tanítás. Mi pénteken ilyen tervekkel készültünk a hétfőre – persze valahol számítva azzal is, hogy addig azonban még sok minden történhet. S persze elkezdtük rögtön az átálláshoz szükséges előkészítő munkát is: a számunkra is elérhető vagy már használt rendszerekkel kapcsolatos vélemények összegyűjtését, sőt egy rendszer kapcsán már a diákok regisztrálását is. Még aznap este bejelentette a miniszterelnök, hogy hétfőtől online oktatásra kelláttérni, úgyhogy innentől még inkább felgyorsulnak az események” – mondta Szentgyörgyiné Szlovák Mária igazgató.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!