A kitartás eredménye az önmagunk feletti győzelem

A kitartás eredménye az önmagunk feletti győzelem

Share this content.

Szöveg: Kecskeméti Zsuzsanna, fotó: Wizzair
Budapest – Az Evangélikus Középiskolai Kollégium csapata, a „Koli-team” nevű futócsapat 11. helyezést ért el a 34. Budapest Wizz Air félmaraton futóversenyen. Ez önmagában is szép eredmény. Ez az eredmény azonban nem is akármilyen, mert ezt egy evangélikus két tagú futócsapat tudhatja magáénak!

A Rózsák terén található Evangélikus Középiskolai Kollégium csapatát takarja a „Koli-team” elnevezés. A Labossa Tamás és Németh Ádám tanár úr alkotta csapat kitartóan és az eredményt látva komoly versenyszellemben küzdötte végig a 26 kilométeres távot szeptember 8-án.

A több mint 2000 induló között a Luther-rózsás mezben méltán képviseltek mindannyiunkat, hiszen evangélikusként egyedül vállalták a táv teljesítését. A nagy létszámú induló miatt szakaszos rajttal induló páros a saját szintidejükhöz képest is jó eredményt ért el. Németh Ádám elmondta, ennek ellenére lehetett volna jobb eredményt is elérni, hiszen ez nem az első ilyen versenyük volt,  a tanév eleji fáradtság azért mindkettejük teljesítményén érezhető volt.

Büszkeség az Evangélikus Kollégium számára, hogy a „Koli-team” nemcsak a kollégiumot, de az evangélikusságot is képviselni tudta a versenyen, hiszen a lila színű, Luther-rózsával díszített mezt viseltek a csapattagok a táv teljes egészén és a kiemelkedő helyezését járó Lánchíd-motívummal díszített érmet is ebben vették át. 

A teremtett világ védelmét nemcsak a túlfogyasztástól való elfordulással, hanem a testünk edzésével, védelmével is szolgáljuk. Az ilyen erőfeszítések és az erre való felkészülés komoly kitartást és tervezett edzéseket igényel. Ennek jegyében és ezt szem előtt tartva dolgozik továbbra is a „Koli-team” amelynek nemcsak két tagja van, hanem egy folyamatosan megújuló, új tagokat is váró, sportolási lehetőséget nyújtó köre is a Rózsák terén, Németh Ádám tanár úr vezetésével. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!