Kitüntetést kapott Kutyejné Ablonczy Katalin és a békéscsabai diákönkormányzat

Kitüntetést kapott Kutyejné Ablonczy Katalin és a békéscsabai diákönkormányzat

Share this content.

Forrás: behir.hu
Békéscsaba – Békéscsaba közgyűlése idén Kutyejné Ablonczy Katalinnak és a békéscsabai diákönkormányzatnak ítélte oda a Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetést. A díjazottak csütörtökön délután, a Csabai Garabonciás Napok kampányzáró rendezvényének keretében vették át az elismerést Szarvas Péter polgármestertől és Kiss Tibor alpolgármestertől a főiskola tornacsarnokában.

Kutyejné Ablonczy Katalin, a Szeberényi Gusztáv Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanára 1998 óta. Magyar nyelv és irodalom, továbbá ének-zene szakos pedagógus, evangélikus hitoktató és kollégiumvezető. Pedagógiai tevékenységére az értékközvetítés a jellemző, legyen szó irodalomról, retorikáról, zeneművészetről, kóruséneklésről vagy közösségépítésről. Kiemelkedőt alkot Békéscsaba zenei életében; több kórusnak, közöttük az evangélikus gimnázium Arrisus Ifjúsági Vegyeskarának is karnagya. A gimnázium énekkara többszörös aranydiplomás kórus, és az Év Kórusa címet is többször elnyerte már.

Kutyejné Ablonczy Katalin évtizedek óta szervezi és vezeti a Telekgerendáson megrendezett gyermek- és ifjúsági tábort, amely a város minden iskolájából fogad gyerekeket, diákokat. A táborokba rendszeresen visszatérnek a régi tagok, először mint segítők, majd mint „öregdiák táborlakók”.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!