Klasszikusok májusa

Klasszikusok májusa

Share this content.

Forrás: Filharmónia Magyarország
Békéscsaba – Május 18-án 19 órakor hazánk zenei élvonalának két jelentős képviselője, világversenygyőztesek repítik el hallgatóságukat egy klasszikus zenei kalandra. Várdai István gordonkaművész és Fejérvári Zoltán zongoraművész Békéscsabán, az evangélikus Kistemplomban ad majd koncertet. A Filharmónia Magyarország szervezte esemény a Con Spirito egyházzenei fesztivál egyik különlegessége.

Ezen a hangversenyen az érdeklődők J. S. Bach három művét ismerhetik meg. A különleges élményt az előadás során felhasznált, saját nevet viselő Stradivari-cselló semmivel össze nem téveszthető tónusa is garantálja. A művészek a hagyományos értelmezés helyett a Bach-művek előadása során még nem kellően hangsúlyozott evangélikus értékekre is szeretnének rávilágítani.

Minden adott tehát ahhoz, hogy a komolyzene iránt érdeklődő hallgatóság maga is átélhesse Bach művein keresztül a szerző vallási elköteleződését.

További információ és jegyvásárlás a www.egyhazzeneifesztival és a www.filharmonia.hu oldalon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!