Kölcsei segítő kezek

Kölcsei segítő kezek

Share this content.

Szöveg: Tóth Attila
Kölcse – A Kölcsei Evangélikus Egyházközség egyik induló szolgálata a Segítő kezek projekt. Ez a program arról szól, hogy a körülöttünk élőknek, a kárpátaljai szegény családoknak, a Partium területén élő rászorulóknak segítsünk egy karitatív, önkéntes hálózat felépítésével és működtetésével – írta szerkesztőségünknek Tóth Attila lelkész.

A Segítő kezek projekt keretében a nyíregyházi Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium tanulói és két tanára, a kölcsei evangélikus lelkész, valamint a tiszaújlaki református lelkész vezetésével öt családot látogattak meg. A családlátogatások célja a további hosszú távú segítségnyújtás kidolgozása, patrónusi osztályok létrehozása.

A Segítő kezek projektbe a miskolci és aszódi evangélikus gimnáziumok is bekapcsolódtak.

Várjuk további gimnáziumok, általános iskolák, egyházak, alapítványok, magánszemélyek bekapcsolódását.

Jelentkezni lehet: kolcse@lutheran.hu

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!