Történelmi körúton járt a kolozsvári gyülekezet egy csoportja

Történelmi körúton járt a kolozsvári gyülekezet egy csoportja

Share this content.

Forrás: evangelikus.net
Kolozsvár – 2015. október 2-3. között a kolozsvári gyülekezet lelkes kis csoportja történelmi körútra indult Nagyvárad-Szalonta-Világos-Arad útvonalon. A Bethlen Gábor Alap támogatásával tartalmas kirándulásban volt része csoportnak. Nagyváradon a kirándulók az evangélikus templomot és óvodát látogatták meg, Mátyás Attila lelkipásztor mesélt a gyülekezet és város történelméről.

Következő állomásunk Nagyszalonta volt, ahol az Arany János emlékmúzeumnál álltunk meg, Románia legrégibb magyar irodalmi múzeuma. Darvasi Zoltán, a múzeum igazgatója, érdekfeszítő bemutatót tartott Arany János életéről.

Nagyszalontán a református templomot és a templom mellett található szoborparkot sem hagytuk ki, valamint a Romániához csatolt területek egyetlen megmaradt Kossuth szobrát sem. Utunk ezután Világos felé vezetett, ahol a Bohus kastély kertjéből szemléltük a Világosi vár romjait. A napot Aradon zártuk, ahol a gyülekezet látott vendégül, nemcsak vacsorával, hanem lelki táplálékkal is. Másnap reggel felkerestük a Szabadság-szobrot és Arad központját látogattuk meg.

A nap nagy részét Fazekasvarsándon töltöttük, ahol részt vettünk a Kolozsvári Egyházmegye Közgyűlésén és az azt követő ünnepségen. A nagyon finom ebéd után, nehéz szívvel ugyan, mert tudtuk, hogy a varsándi szüreti bál még hátra van, de búcsút intettünk és elindultunk hazafelé.

Reméljük a képek tükrözik a sok jó élményt, amiben részünk volt.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!