Konfirmáció – piros ünnepen

Konfirmáció – piros ünnepen

Share this content.

Szöveg: Stermeczki András
Dunaújváros – Az idén a szokásos pünkösdi konfirmáció sajnos elmaradt a dunaújvárosi evangélikus gyülekezetben, de a következő „piros" ünnepen, azaz reformációkor bepótolták ezt.

A vizsga délelőtt 10 órakor volt, rendhagyó módon a gyülekezeti teremben és szintén a szokottól eltérően, Luther-rózsás maszkban.

Idén 12 konfirmandus adott számot tudásáról és egy-egy egyéni tétel után, – melyre személyesen készültek fel – következett 33 kivetített kvíz kérdés.

Az öt lány és hét fiú két csapatban versengett a helyes válaszokért, azt azonban előre nem tudhatták, hogy vesztesek nem lesznek.

Ezt követően fehérvári fehér ruhát öltöttek, és a 11-kor kezdődő konfirmációi istentiszteletre a presbiterek kísérték be őket. Itt áldással erősödtek és először élhettek az úrvacsora szentségével. Dr. Baráth Károly felügyelő a gyülekezet nevében, majd Várkonyi Attila az ifjúság nevében köszöntötte őket. Egy-egy környezettudatos Luther-rózsás tarisznyát kellett megtölteniük a gyülekezet ajándékaival, jelképes és valóságos útravalóul. Természetesen az ünnepi kivonulást követően a fotózkodás sem maradt el.

Aznap este visszavártuk őket az újonnan indult „Luther-Pup” nevű alkalmunkra, ahol már kevésbé ünnepélyes, de annál vidámabb együttlétünkön elevenítettük fel az emlékeket és barátkozott össze a fiatal és a senior ifi, játékok, és közös tervek mellett. Ma sikerült csak befejeznünk... 

Csatolt állományok: Konfirmációs Quiz 2020.pptx -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!