Konfirmáció volt Nagybörzsönyben

Konfirmáció volt Nagybörzsönyben

Share this content.

Szöveg: Barcsik Zoltán, fotó: Wolf Adorján, Hajas Tamás
Nagybörzsöny – 2020. október 31-én izgalommal vártuk kettős ünnepünket, hiszen ezen a napon nemcsak reformáció ünnepére hívtuk templomunkba gyülekezeti tagjainkat, hanem egyúttal sor került konfirmációi istentiszteletünkre is. Ebben az évben hét konfirmandusunk adott számot az ünnepet megelőző napon arról, hogy megismerték egyházunk alapvető tanításait, így reformáció napján – hitük megvallása után, – az Úr asztalához járulhattak. Rövid köszöntést követően a templomban vehették át ajándékukat, az Északi Evangélikus Egyházkerülettől kapott Bibliákat.

Nagybörzsönyben régóta hagyománya van a közös templomtakarításnak is. Az ünnep előtti héten a konfirmandusok szüleikkel, nagyszüleikkel és barátaikkal együtt kitakarították a templomot. Jó volt látni, hogy eközben a konfirmandusok egy csapatként működtek, egymást segítették és nagyokat nevettek. Úgy éreztük, hogy a templom otthonukká vált.

Visszaemlékeztünk a nyári táborunkra, az egyházmegyei konfirmandus hétvégére, és arra, hogy kitartottak az online konfirmációs órák idején is. Az igehirdetésben elhangzott, hogy a közös programok során nemcsak a templomot vették be, mint egy várat, hanem hitük is erősödött, így teljes szívvel mondhatják: „Erős vár a mi Istenünk!”

A kettős ünnepen mindenki igyekezett betartani a járványügyi előírásokat. Hálát adunk az Úrnak, hogy a vírushelyzet ellenére meg tudtuk tartani konfirmációi istentiszteletünket!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!